iTunes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
iTunes
iTunes icon
screenshot
iTunes 10 di Mac OS X
Pangembang Apple Inc.
Rilis pisanan 9 Januari 2001
Versi rilis terbaru 5.1.2 / 12.december 2011
Sistem operasi Mac OS X, Microsoft Windows
Ukuran gambar ~75 MB (bervariasi menurut OS)[1]
Basa 19 basa[2]
Jenis Pemutar media
Lisènsi Perangkat gratis tak bebas
Situs web www.apple.com/itunes

iTunes ya iku sawijining piranti alus saka Apple Computer kang bisa muter, ngorganisasi lan tuku lagu (saka iTunes Store).[3] Piranti lunak iki ana ing versi kang bisa dijalanake migunakake sistem operasi Mac OS X, Windows 2000, XP lan Vista.[3] Versi iTunes kang sadurungé uga bisa dijalanaké ana ing Mac OS 9 nanging saiki Apple wis ora nyediakaké manèh.[3] Piranti iki wis duwé reputasi merga gampang olehe nganggo lan organisasi lagune kang apik.[3] Sadurungé metu iTunes, sawijining perusahaan piranti alus Casady & Greene wis bisa gawé sawijining piranti pamuter lagu kang dijenengi SoundJam MP.[3] Apple banjur nuku piranti iku saka Casady & Greene lan sekaligus ngawa programmer cacahe saka perusahaan mau kanggo nyiptake iTunes.[3] Versi iTunes kang pisanan bisa didelok meh padha karo SoundJam MP mung ditambah dengan kemampuan kanggo ngrekam lagu menyang CD lan saperangan owah-owahan penampilane.[3] Kanggo versi sabanjure Apple wis miwiti nambahake fitur-fitur liyane.[3]

Fitur[besut | besut sumber]

iTunes duwé fitur kang mungkinake panganggoné kanggo ngorganisasi, ngowahi informasi lan ngrekam lagu saka CD.[1] Saliyané iku iTunes uga bisa ngirim lagu menyang perangkat pemutar lagu, iPod, lan uga tuku lagu saka iTunes Store migunakake layanan internet.[1] Salah siji fitur iTunes kang apik ya iku kemampuane kanggo gawé Smart Playlist kang muwujudake sawijining playlist kang bisa ngubah isine nalika panganggo nglakokake manipulasi marang lagu kang ana ing koleksine.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d iTunes 10.3.1, iTunes 10.3.1 installer file sizes.
  2. ^ iTunes 10.3.1, The 19 supported languages that iTunes is available in.
  3. ^ a b c d e f g h (en)Situs resmi iTunes
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ITunes&oldid=998113"