Indri Satria Putri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dee Deee
Indri Satria Putri
Latar wuri
Jeneng lair Indri Satria Putri
Lair (1992-08-21) Agustus 21, 1992 (age 24)
 Indonésia Jakarta, Indonesia
Jinis Musik Pop, urban, R&B
Pakaryan Penyanyi, penari, aktris
Instrumen Vokal
Taun aktif 2010 - saiki
Parusahan rekaman Duta Talitakum (2010-2012)
Sony Music Indonesia
Diprabawani déning Jennifer Lopez, Mariah Carey, Whitney Houston, Beyonce, Alicia Keys, Rihanna

Indri Satria Putri, ing masarakat kondhang karo jeneng Dee Deee, dhèwèké iku new comer kang umuré isih 17 taun nanging wis siap anggone nyambut gawé ning donya hiburan.[1] Mung sangu debut album FUNNEE LOVE, alumnus International School of Singapore iki ngenalaké genre urban pop.[1] Ora namung babagan swara, tarian kang dadi modal utamané uga gawé seneng.[1] Dhèwèké iku tau olèh bebungah minangka penari lan koréografer paling apik kanggo kategori-kategori kayata kategori contemporery duo comfort, hip hop obsession, hip hop rebellion, lan hip hop recklessnes ning UWCSEA Art Festival 2009.[1]

Dheweké kang lair ning tanggal 21 Agustus 1992 iki uga nyiapaké dhiri kanggo mlaku ning donya hiburan.[1] Ning ngisoré bendera Duta Talitakum Production kang dadi labelé, Dee Deee ngandalaké single kang basané Indonésia lan Inggris kayata Dengarkanlah Aku lan Better Than You.[1]

Anak kaping loro saka pasangan pengusaha sukses Bambang Sujagad lan Ritha Ermuliana br Ginting Manik iki uga duwé kekarepan kang unik babangan musik urban pop kang ditembangaké déning dheweké supaya olih perhatian saka para pecinta musik negeri ning Indonésia.[1] Lan buktiné, saiki dheweké wis bisa nggelar mini konser kang gedhe ning Djakarta Theater nalika tanggal 24 Mei 2010.[1]

Dee Deee dianggep dadi bintang kejora anyar ning blantika musik Indonésia.[2] Ning umur 17 taun dheweké wis ngerilis album kang judulé FUNEE LOVE nalika lagi ngelaksanakaké mini konser launching.[2] Ning acara kasebut, ditekani déning tokoh-tokoh penting kayata Wiranto, Anindya Bakrie, lan para pejabat penting sarta anak-anak yatim piatu.[2]

Karo ngusung genre urban pop, Dee Deee ora namung modal suwara kang apik dheweké oga njoged kanti apik.[2] Tariané kang atraktif diweruhaké nalika lagi duet karo RAN.[2] Dheweké iku tau olih bebungah ning kategori penari lan koreografer paling apik contemporery duo comfort, hip hop obsession, hip hop rebellion, lan hip hop recklessness ning UWCSEA Art Festival 2009.[2] Paling ora Dee Deee kaya-kaya wisngelingaké masarakat marang Paula Abdul - penyanyi kelas donya kang miwiti kariré dadi koreografer.[2]

Ing album FUNEE LOVE kasebut Dee Deee nyuguhaké 9 tembangan kang rong tembangané nganggo lirik basa Indonésia, lan 7 tembangan liyané nganggo basa Inggris karo single hits Dengarkanlah Aku lan single-é kang kaping loro Better Than You.[2]

Ananging mlakuné takdir ora bisa dianggep mulus-mulus wae.[2] Duta Talitakum Production kang ddai pihak label lan De Deee ngerasakaké, ora gampang anggoné dadi 'Young Diva'.[2] Ananging dheweké uga ora namung numpang liwat, dheweké tetep dieling karo launchingé kang megah amarga musik kanggo dheweké iku ora namung hiburan.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

  • Funee Love (2010)
  • TBA (2014)

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)biografi Indri Satria Putri dipununduh tanggal 24 September 2011
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id)berita Indri Satria Putri dipununduh tanggal 24 September 2011