Hop (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hop
Gambar:Hop2011Poster.jpg
Poster rilis teatrikal
DisutradaraniTim Hill
DiprodhuseriChris Meledandri
Michele Imperato Stabile
DiskénariyoniCinco Paul
Ken Daurio

Brian Lynch
Carita déningCinco Paul
Ken Daurio
DibintangiRussell Brand
James Marsden
Kaley Cuoco
Hank Azaria
Gary Cole
Elizabeth Perkins
Hugh Laurie
DimusikiChristopher Lennertz
SinématografiPeter Lyons Collister
Dibesut déningPeter S. Elliot
Gregory Perler
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningUniversal Pictures
Tanggal metu
  • April 1, 2011 (2011-04-01)
Suwéné
95 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$63 juta[2]
Kalarisan$184 juta[3]

Hop nggih punika sesirah filem komedi laga animasi komputer 3D saking Amérikah Sarékat taun 2011 ingkang dipundamel déning Universal Pictures lan Illumination Entertainment. Filem punika kaarahaken déning Tim Hill. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Chris Meledandri lan Michele Imperato Stabile. Skénario kaserat déning Cinco Paul sesarengan kaliyan Ken Daurio lan Brian Lynch adhedhasar saking cariyos anggitanipun Cinco Paul lan Ken Daurio. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Christopher Lennertz, sinematografi dipuncakaken déning Peter Lyons Collister. Sawetawis juru besut kalampahaken déning Peter S. Elliot lan Gregory Perler. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punik antawisipun Russel Brand, James Marsden, Kaley Cuoco, Hank Azaria, lan Gary Cole. Hop kababar ing surya 1 April 2011, ing Amérikah Sarékat lan Britania Raya. Kajawi punika, ugi kababar lumantar DVD lan Cakram Blu-ray ing surya 23 Maret 2012, di Region 1. Nanging, filem punika mboten naté dipundum wonten Indonesia. Sawetawis, ingkang sulih suwanten abasa Indonesia saking filem punika kagiyaraken wonten stasiyun RCTI lan GTV.

Rujukan[besut | besut sumber]

Dhokumen[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]