Helvy Tiana Rosa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Helvy Tiana Rosa

Helvy Tiana Rosa ya iku penulis karya fiksi Islami.[1] Helvy duwé kagiyatan kaya ta nulis, mulang,organisasi, muteri Indonésia mènèhi inspirasi. Angen-angene kanggo Indonésia ya iku kabèh wong Indonésia dadi pewaca lan penulis..[2]

Lair[besut | besut sumber]

Helvy Tiana Rosa lair ing Medan, 2 April 1970.[3]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Helvy duwé trah Tionghoa saka ibuke ya iku Maria Erry Susianti lan trah Acèh saka bapake kang seniman lan pengarang lagu, Amin Usman.[1] Adine uga penulis kaloka, ya iku Asma Nadia.[4]

Garwane jenenge ya iku Tomi Satryatomo lan duwé putra ya iku Abdurahman Faiz lan Nadya Paramitha.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

  • S-2 Fakultas Ilmu Pengetahuan Budaya UI
  • S-1 Fakultas Sastra UI.[3]

Karier[besut | besut sumber]

Organisasi[besut | besut sumber]

Penghargaan[besut | besut sumber]

Karya buku[besut | besut sumber]

Sajarah[besut | besut sumber]

Nalika cilik, Helvy naté ngamen ing Taman Ismail Marzuki, nanging 20 taun dhèwèké teka manèhkanggo dadi Dewan Kesenian Jakarta. Amarga nulis, uripé dadi béda. Dhèwèké wis ndedikasikake uripé kanggo nulis. Sakawit taun 1996 tekan saiki wis punjul 40 buku diterbitke.[3]

Helvy saka kulawarga prasaja. Biyèn omahé ana ing pinggir rel sepur. Nanging kulawargané duwé urip kang teratur lan terpelajar. Ibuke kang asring nulis buku harian asring mènèhi motivasi anak-anaké kanggo sekolah lan nulis.[1]

Kawit cilik dhèwèké wis seneng buku. Pepenginan nulis wis ana kawit SD. CIta-cita cilike ya iku duwé mesin tik kanggo nulis. Mula dhèwèké ngamen kanggo cita-citane iku.[3]

Alesan Nulis[besut | besut sumber]

Helvy awalé nulis kanggo golèk duit. Bebungah nulis wujud buku dikumpulke lan disewakake marang kanca-kancane.

Buku Helvy wis diterjemahke ing basa asing, kaya ta Inggris, Perancis, Jerman, Swedia, lan Arab. Bukune Mc Alliester pertama metu ing London, wujud novèl bersambung ing majalah Inthilaq, saka basa Indonésia diterjemahke basa Arab, banjur basa Inggris.[3]

Taun 1996 karya Helvy, Spasiba Brat Komarovich, didhaku sawijining dhoktor dadi karyané lan diterbitke ing Malaysia. Padahal, tulisan iku wis terbit ing Annida.

Forum Lingkar Pena[besut | besut sumber]

Taun 1997 karo kanca-kancane, Helvy yasa Forum Lingkar Pena (FLP). Komunitas iki tekan plosok lan mancanagara. Nalika pertama kali ngadeg, anggotane mung 30 wong.

Taun 2008, nalika Helvy éntuk Danamon Award, jumlah anggota FLP tekan7.000 wong lan wis nerbitake 1.000 judhul buku. Mula FLP asring karan pabrik penulis.

Plajaran[besut | besut sumber]

Kemiskinan dudu alesan kanggo ngraih sukses, kerja keras lan tetep konsisten karo apa kang dhéwé usahakake kanggo minangka sukses mau mula dhéwé bakal éntuk.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d [1], diaksés tanggal 14 Agustus 2011.
  2. [2], diaksés tanggal 15 Agustus 2011.
  3. a b c d e f g h [3], diaksés tanggal 14 Agustus 2011.
  4. [4], diaksés tanggal 15 Agustus 2011.
  5. [5], diaksés tanggal 15 Agustus 2011.