Mesin tik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sanadyan isih populèr mawa sawetara panulis lan ing sawetara nagara kurang maju, mesin tik akèhé wis diganti karo pamrosès tembung (word processor).

Mesin tik iku sawijining piranti kanggo ngetik utawa nyithak berkas utawa dokumèn ing dluwang. Mesin tik iku piranti kantor. Mesin tik iku duwé satunggal sèt tombol-tombol sing manawa dipencèt nyithak karakter siji ing dluwang. Saka jaman awal tinemu ing taun 1870 nganti abad kaping 21, mesin tik akèh dipigunakaké para karyawan kantor. Nanging wiwit pungkasan dasawarsa 1980-an mawa munculé komputer, mesin tik dadi kurang populèr, sanadyan isih akèh dienggo. Ing 26 April 2011, mesin tik pungkasan diprodhuksi ing Mumbai, India déning Godrej & Boyce.