Hacker & Koch G36

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
G36
800px-G36bw.jpg
Senapan G36
 Tipe Senapan serbu
 Negara asal Jerman
Sejarah pemakaian
 Digunakan 1995-sekarang
 Pemakai Jerman, Meksiko, Portugal, Spanyol, Indonésia, Malaysia, Singapura
Sejarah produksi
 Tahun 1990
 Produsen Heckler & Koch
 Diproduksi 1995–
 Varian Lihat Varian
Spesifikasi
 Berat Lihat Varian
 Panjang Lihat Varian
 Panjang laras Lihat Varian

 Peluru 5.56 × 45 mm NATO
 Mekanisme Operasi gas, bolt berputar
 Kec. tembak 750 butir/menit
 Kec. peluru 920 m/s
 Jarak efektif 200 m - 800 m (tertulis padha bidikan)
 Pengisian Magazen box 30-butir,
Magazen drum C-Mag 100-butir
 Alat bidik Bidikan reflex 3x (1,5x padha versi ekspor)

Heckler & Koch G36 ya iku senapan serbu kang dirancang nalika taun 1990-an déning perusahaan senjata Jerman Heckler & Koch. Senapan iki ya iku senapan utama Angkatan Bersenjata Jerman, lan varian-variané uga digunakaké déning ékan kepulisian lan militèr lainé.

Sajarah[besut | besut sumber]

Heckler & Koch (HK) wiwit ngrancang G36 nalika taun 1990, wektu iku Bundeswehr jaluk HK kanggo gawé senapan anyar kanggo ganteni senapan kang wis dienggo awit taun 1950-an, senapan tempur 7.62 × 51 mm G3. Sadurungé 2 rancangan HK pernah ditolak nalika taun 1980-an, ya iku senapan revolusioner G11 lan senapan konvensional G41.

Kanggo senapan anyar dhèwèké HK50 (Proyek 50), HK meloni fitur-fitur kang ana nalika sejumlah désain sedurunge, lan luga gawé pira-pira inovasi anyar, andhedhasar pengalaman perancangan senjata-senjata sedurunge, antarané HK36, VP70, lan G11. Sistem penembake meh padha AR-18 ArmaLite, kang migunakaké operasi gas piston cendek, lan bolt muter Johnson/Stoner.[1]

Panganggo[besut | besut sumber]

Senapan G36 wis dadi senjata utama kanggo Bundeswehr awit taun 1995 lan wis digunakaké uga déning Angkatan Darat Spanyol awit taun 1999. nalika akir taun 1990-an, sejumlah cilik G36 dituku déning Angkatan Darat Inggris kanggo pengetesan minangka pengganti L85A2, nanging keputusane durung ditentokake. G36 uga dienggo déning sejumlah ékan kepulisian ing Éropah, antarané, Unit Reaksi Bersenjata Kepulisian Inggris, RAID lan GIGN Perancis, Bundespolizei (Pulisi Federal Jerman), Garda Republik Nasional Portugis, kepulisian Walanda, lan unit anti-teroris kepulisian Polen sarta ing Malaysia déning Grup Gerak Khas Angkatan Darat Malaysia lan Pasukan Gerak Khas Anti-teror Kepulisian Karajan Malaysia. Ing Indonésia, H&K G36 uga digunakaké déning Kopassus & Denjaka.

Varian[besut | besut sumber]

Gambar:HK Gewehr 36C.JPG
G36C, versi pendek saka G36.
Piranti bidik nalika G36.

G36 digawé kanti telu varian utama, ya iku G36, G36K (kurz: cendek), lan G36C (compact/commando). Varian kepapat ya iku senapan SL8 kang dirancang mirunggan kanggo pasar senjata sipil Amérika Sarékat. Sanajan mekanisme SL8 meh padha karo G36, SL8 digawé ora duwé kemampuan nembak full-otomatis. Bolongan magazene uga dirancang supaya ora bisa nampa magazen kapasitas gedhé 30iji. Cekelane diganti déning gagang popor kanti bolongan, lan bidikan teleskop reflexnya diganti karo bidikan wesi biyasa. Varian kalima ya iku senapan mesin ringan LMG36 (Light Machine Gun), ya iku G36 standar kanti laras kang luwih abot, bipod, lan magazen drum 100-iji.[2]

Varian Panjang (mm)¹ Panjang laras (mm) Berat (kg)² Piranti bidik Magazen
G36, Standar 999 (758) 480 3,6 (4,0) 3,0x Optik, Reflex Standar (30),
Drum C-Mag (100)
G36K, Kurz 860 (615) 318 3,3 (3,7)
G36C, Compact/Commando 720 (500) 228 2,8 (3,2) Picatinny Rail, Aperatur/Kotak
LMG36, Light Machine Gun 999 (758) 480 3,6 (4,0) 3,5x Optik, Reflex
G36E (atau V), Ekspor 999 (758) 480 3,3 (3,7) 1,5x Optik
G36KE (atau KV), Kurz Ekspor 860 (615) 318 3,0 (3,4)
LMG36E (atau V), Light Machine Gun Ekspor 999 (758) 480 3,3 (3,7)
SL 8, Sipil 980–1030 (-) 510 4,2 (4,4) Besi Standar (10)
¹ Panjang: Popor tak dilipat (Popor dilipat)
² Berat: Magazen kosong (Magazen penuh)

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]