Menyang kontèn

Gulungan legi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sweet roll
A Chelsea bun, a type of currant bun, a popular sweet roll from the United Kingdom
Jeneng liyanéSweet bun
JinisSweet bread
Buku masakan: Sweet roll  Médhia: Sweet roll

A manis muter utawa manis bun nuduhake samubarang sawetara manis, baking, ragi - ragi sarapan utawa panganan cuci mulut panganan. Padha bisa ngemot rempah-rempah, perkakas, woh-wohan candied, etc., lan asring gilap utawa paling ndhuwur karo kebentuk .[1] Dibandhingake karo adonan roti biasa, adonan gulung manis umume duwe gula, lemak, endhog, lan ragi sing luwih dhuwur.[2] Dheweke asring bunder,[3] lan cukup cilik kanggo kalebu siji porsi .[4] Iki beda-beda saka pastries, kang digawe saka tempel -like antuk giliran ;[5] saka jajan, sing umume ragi utawa ragi kimia;[6] lan saka sik, sing wis digorèng jero .[7]

Gulung manis kadang es lan / utawa ngemot isine sing legi.[8][9] Ing sawetara tradhisi, jinis ngisi lan dekorasi liyane digunakake, kayata kayu manis, marzipan,[10] utawa woh-wohan permen.

[11]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Sweet roll". Dictionary.reference.com. Dibukak ing 2012-05-14.
  2. Ponte, Joseph G.; Payne, Joel D. (2000). Bakery Processes, Yeast-Raised Products. John Wiley & Sons, Inc. doi:10.1002/0471238961.2505011916151420.a01.pub2. ISBN 9780471238966.
  3. "bun". Oald8.oxfordlearnersdictionaries.com. Dibukak ing 2012-05-14.
  4. "roll noun (BREAD)". Dictionary.cambridge.org. Dibukak ing 2012-05-14.
  5. "Pastry". Reference.com. Dibukak ing 2012-05-14.
  6. "Cake". Merriam-webster.com. Dibukak ing 2012-05-14.
  7. "Doughnut". Dictionary.reference.com. Dibukak ing 2012-05-14.
  8. Wayne Gisslen (3 March 2008). Professional Baking. John Wiley & Sons. kc. 112–. ISBN 978-0-471-78349-7.
  9. Peter Reinhart (6 April 2011). The Bread Baker's Apprentice: Mastering the Art of Extraordinary Bread. Potter/TenSpeed/Harmony. kc. 143–. ISBN 978-1-60774-129-9.
  10. Edward Gee (9 February 2016). Bake: Beautiful baking recipes from around the world. Parragon Books Ltd. kc. 657–. ISBN 978-1-4723-8797-4.
  11. Patricia Harris; David Lyon (3 July 2012). Food Lovers' Guide to® Vermont & New Hampshire: The Best Restaurants, Markets & Local Culinary Offerings. Globe Pequot Press. kc. 35–. ISBN 978-0-7627-9440-9.