Gula panili

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jar isi gula vanilla

Vanilla gula ( Jerman : Vanillezucker, Polen : Cukier waniliowy, Hungaria : Vaníliás Cukor, Swèdhen: Vaniljsocker, Macedonian: Ванилин шеќер) punika bahan sing umum dipigunakaké ing Italia, Belanda, Jerman, Polen, Swèdhen, Finlandia, Dhènemarken, Ostenrik, Nurwègen, Hungaria, Ceko, Slowakia, Slowén, Kroasia, Bosnia, Serbia, Turki lan panganan pencuci mulut Eropa liyane.

Gula vanilla digawe saka gula lan kacang vanilla, utawa gula sing dicampur karo ekstrak vanilla (kanthi proporsi rong cangkir gula kanggo siji sendok teh ekstrak).[1] Gula vanilla sing wis dikemas sadurunge bisa larang lan angel dipikolehi ing njaba Eropa, nanging bisa digawe ing omah. Kadhangkala, bisa diganti karo ekstrak vanilla, sing siji sendok teh padha karo siji paket. Nanging, yen dibutuhake minangka topping, ekstrak vanilla ora cocog.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Vanilla Flavored Sugar". McCormick (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-11-07.