Granola

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mangkuk granola disajeni karo yoghurt
Mangkuk granola sing garing lan tanpa duduh

Granola minangka panganan sarapan lan panganan cemilan sing kalebu gandum, kacang-kacangan, madu utawa pemanis liyane kayata gula coklat, lan kadang nasi kembung, sing biasane dipanggang nganti garing, roti panggang lan coklat emas. Sajrone proses panggang, campuran kasebut diaduk kanggo njaga konsistensi sereal sarapan sing longgar. Woh sing wis garing, kayata kismis lan kurma, lan gula-gula kayata coklat sok ditambahake. Granola asring dipangan kanthi kombinasi yoghurt, madu, woh-wohan seger (kayata pisang, stroberi utawa blueberry ), susu utawa sereal liyane . Iki uga dadi topping kanggo macem-macem jajanan, panganan cuci mulut utawa es krim .Granola kadhang kala digawa dening wong-wong sing mlaku - mlaku, kemah, utawa tas ransel amarga nutrisi, entheng, akeh kalori, lan gampang disimpen (sifat sing padha karo jejak lan muesli ). Minangka cemilan, asring dikombinasikake karo sirup madu utawa jagung lan dikompres menyang bentuk batang granola sing gampang digawa kanggo mangan awan, hiking, utawa kegiatan ing njaba ruangan liyane.