Gondi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gondi
Gondiisrael.jpg
A plate of gondi
Jeneng liyanéGhondi, gundi, Persian matzo ball soup
AjanganAppetizer or side dish
Panggonan asalOriginally: Iran, today mostly in the United States, Israel, and the Persian Jewish diaspora
DigawéPersian Jews
Hawa ajanganHot
Woworan pokokChickpea flour, chicken, or turkey, or sometimes (ground lamb, grated onions, cardamom, garlic, sometimes turmeric, dried lime
Buku masakan: Gondi  Médhia: Gondi

Gondi (go-n-Dee), dieja minangka ghondi, utawa gundi, [1] iku Persian Yahudi sajian [2] saka  daging glinding [3] digawe saka lemah lamb, veal utawa pitik tradisional dadi ing Shabbat . Jeruk nipis kadhang kala digunakake minangka bahan. [4] Gondi disedhiyakake minangka bagean saka sup pitik sing disedhiyakake ing Shabbat lan preinan Yahudi liyane, padha karo bal matzo pasangan Yahudi Ashkenazi .

Dheweke uga kadang dadi panganan sampingan, utawa minangka panganan pembuka . Iringan yaiku roti Timur Tengah lan sayuran ijo kayata mint, watercress, lan kemangi . [5] Resep gondi biasane kalebu sawetara jinis daging sing diobong, tepung kacang [6] (sing bisa disiyapake nggunakake kacang panggang), bawang abon, kapulaga lemah, lan uyah.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Murphy, Kate (March 10, 2012). "Catching Up With the Chef Yotam Ottolenghi". The New York Times. Dibukak ing November 5, 2016.
  2. "Ruth Taber: Chickpeas star in Rosh Hashanah dishes". El Paso Times. September 20, 2016. Dibukak ing November 5, 2016.
  3. "The Stuff Of Tradition". The Jewish Week | Connecting The World To Jewish News, Culture & Opinion. March 2, 2016. Dibukak ing November 5, 2016.
  4. "The food travels of London's top chefs". Evening Standard. October 4, 2016. Dibukak ing November 5, 2016.
  5. "Iranian Jews' delicious obsession with Gondi - Iranian American Jews". Dibukak ing 5 November 2016.
  6. "Ruth Taber: Chickpeas star in Rosh Hashanah dishes". El Paso Times. September 20, 2016. Dibukak ing November 5, 2016.