Préinan Yahudi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lilin dibakar ing wayah wengi ing dina Sabat Yahudi ("Shabbat") lan ing preinan Yahudi.

Preian Yahudi, uga dikenal minangka pameran Yahudi utawa Yamim Tovim ( basa Ibrani: ימים טובים‎ ' Dina Apik ' , Utawa tunggal יום טוב Yom Tov ing transliterasi Hebrew Cara Inggris /ˈjɔːm ˈtɔːv, jm ˈtv/ ]), [1] iku preian diamati ing yahudi lan wong-wong Yahudi [Note 1] saindhenging tanggalan Ibrani . Iki kalebu unsur religius, budaya lan nasional, asale saka telung sumber: mitzvot Alkitab ("prentah"); amanat rabi ; Sejarah Yahudi lan sejarah Negara Israel .Preinan Yahudi kedadeyan ing tanggal sing padha saben taun ing tanggalan Ibrani, nanging tanggal kasebut beda-beda ing basa Yunani . Iki amarga tanggalan Ibrani minangka tanggalan lunisolar (adhedhasar siklus srengenge lan rembulan), dene Gregorian minangka kalender surya .

  1. "yom tov". Random House Webster's Unabridged Dictionary.


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "Note", nanging tenger <references group="Note"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana