Gogon Srimulat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gogon
Lair Margono
31 Désèmber 1960 (umur 55)
Flag of Indonesia.svg, Indonésia
Pagawéyan Aktor, pelawak

Gogon utawa Margono (dipunlairaken 31 Desember 1960; umur 55 taun) dikenal dadi salah sawijining pelawak senior grup Srimulat.[1] Rambut kuncung lan kumis ala Caplin ndadekaké jenenge dikenal lan laris nampa job.[1] ing Srimulat Gogon setingkat karo Tarzan, Tessy, Timbul, Kadir, Nunung lan Doyok.[1] Ning perjalanan kariré, Gogon kesandung masalah, wektu dheweké ketangkep basah karo Pulisi lagi nggunakaké narkoba.[1] karo kang dadi sigaring nyawané utawa bojoné ya iku, Tri Kusni Handayani (37).[1] Gogon ditangkap ing omahé dhewé ning Perumahan Papan Anggegana Mas Blok U, No. 18, RT 8/1 Kalurahan Selapajang Jaya Kacamatan Neglasari Kutha Tangerang nalika tanggal 22 Agustus 2007.[1]

Pelawak kang terkenal karo gayané sing bungkuk karo sedhakep iki akhiré diukum patang tahun penjara lan denda Rp.150 juta déning Majelis Hakim Pengadilan Negeri Tangerang.[1][2] ing putusan tanggal 15 April 2008 iku, Gogon kang terbukti kanthi sah lan meyakinkan iku jelas anduwèni ekstasi.[1][2]

Sawisé metu saka panjara, Gogon nikmati kabebasané karo mubengi kutha lan mlebu metu mal kang ana ning kawasan Bekasi lan Bogor.[3] Dheweke uga diundhang déning para kanca, kayata Tukul Arwana kanggo tampil ning acara Bukan Empat Mata, lan Tarzan olih kahormatan kanggo motong rambuté kaya jaman-jaman biyen, model jambulé kang khas.[3] Sadurungé dipotong rambut lan jangguté, Gogon kang biyen pernah duet karo penuanyi dangdut Chyntia Sari lan artis sinetron Cut Keke nyebut dheweké mirip karo 'Syeh Puji'.[3]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Gogon dipununduh tanggal 28 Juni 2011
  2. ^ a b profil Gogon dipununduh tanggal 28 Juni 2011
  3. ^ a b c Gogon Masuk LP dipununduh tanggal 29 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gogon_Srimulat&oldid=1002688"