Gogon Srimulat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gogon
Lair Margono
31 Dhésèmber 1960 (umur 55)
Flag of Indonesia.svg, Indonésia
Pagawéyan Aktor, pelawak

Gogon utawa Margono (lair 31 Desember 1960; umur 55 taun) dikenal dadi salah sawijining pelawak senior grup Srimulat.[1] Rambut kuncung lan kumis ala Caplin ndadekaké jenenge dikenal lan laris nampa job.[1] ing Srimulat Gogon setingkat karo Tarzan, Tessy, Timbul, Kadir, Nunung lan Doyok.[1] Ning perjalanan kariré, Gogon kesandung masalah, wektu dheweké ketangkep basah karo Pulisi lagi nggunakaké narkoba.[1] karo kang dadi sigaring nyawané utawa bojoné ya iku, Tri Kusni Handayani (37).[1] Gogon ditangkap ing omahé dhewé ning Perumahan Papan Anggegana Mas Blok U, No. 18, RT 8/1 Kalurahan Selapajang Jaya Kacamatan Neglasari Kutha Tangerang nalika tanggal 22 Agustus 2007.[1]

Pelawak kang terkenal karo gayané sing bungkuk karo sedhakep iki akhiré diukum patang tahun penjara lan denda Rp.150 juta déning Majelis Hakim Pengadilan Negeri Tangerang.[1][2] ing putusan tanggal 15 April 2008 iku, Gogon kang terbukti kanthi sah lan meyakinkan iku jelas anduwèni ekstasi.[1][2]

Sawisé metu saka panjara, Gogon nikmati kabebasané karo mubengi kutha lan mlebu metu mal kang ana ning kawasan Bekasi lan Bogor.[3] Dheweke uga diundhang déning para kanca, kayata Tukul Arwana kanggo tampil ning acara Bukan Empat Mata, lan Tarzan olih kahormatan kanggo motong rambuté kaya jaman-jaman biyen, model jambulé kang khas.[3] Sadurungé dipotong rambut lan jangguté, Gogon kang biyen pernah duet karo penuanyi dangdut Chyntia Sari lan artis sinetron Cut Keke nyebut dheweké mirip karo 'Syeh Puji'.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Gogon dipununduh tanggal 28 Juni 2011
  2. ^ a b profil Gogon dipununduh tanggal 28 Juni 2011
  3. ^ a b c Gogon Masuk LP dipununduh tanggal 29 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gogon_Srimulat&oldid=1002688"