Tukul Arwana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tukul Arwana
Tukul Arwana.jpg
LairTukul Riyanto
Jeneng liyaTukul Arwana
PakaryanAktor
Pelawak
Presenter
BojoSusi Similikiti
AnakNovita Eka Afriana
Wahyu Jovan Utama
Sana jaringanTukulArwana.com

Tukul Arwana, jeneng asliné Tukul Riyanto (lair ing Perbalan, Purwosari, Semarang, 16 Oktober 1963; umur 56 taun)[1] iki wis fenomenal sak wisé tampil dadi host EMPAT MATA, acara bincang-bincang duwéné TV Trans7.[1] Joke-joke seger lan banyolan khas Tukul kaya 'Kembali ke Laptop', 'tak sobek-sobek', 'katro', 'ndeso', 'silent please', 'puas-puas!', tekan tepuk tangan kaya kethèk, dadi guyonan seger ing kalangan masarakat, wiwit saka punggawa kantoran tekan pelanggan warkop pinggir dalan.[1] dudu hal kang gampang kanggo ditampa lan disenengi masarakat, priya kelairan 16 Oktober 1963 iki kudu berjuang saka nol kanggo dadi entertainer ngetop koyo saiki.[1] Tukul ijrah ing Jakarta amrga dijak kanca-kancané Joko Dewo lan Tony Q Rastafara.[2] Lontang-lantung ing kontrakan ing bilangan Blok S Jakarta Selatan Tukul banyak direwangi Joko Dewo lan Tony Q Rastafara kanggo menuhi kebutuhan sehari-hari.[2]

Tukul kang saka cilik kerep ngelawak ing panggung tujuh belasan tingkat RT, uga tau dadi sopir omprengan wektu ana ing Semarang, Nasibé Tukul tambah mujur wektu diajak dolanan Lenong Rumpi karo Ramon Tommybens.[3] titik balik kariré Tukul nambah wektu dadi pendamping Joshua ing video klip Air karo icon diobok-oboké.[2] Tukul Arwana malah tambah kaloka wektu TPI mercayakaké dadi Host acara musik "Aduhai" lan Acara "Dangdut Ria" ing Indosiar.[3]

Tukul dipandang pérangan mata wektu dijalok dadi host EMPAT MATA, maklum rai ndeso lan lawakan Tukul dinilai kurang berbobot lan menjual.[1] tanapi penemu miring mau sukses diilangi Tukul, buktiné acara kang kawitan diputer ing TV7 iki sukses dikebaki penonton angger episodené.[1] opomaneh penggemar setiane Tukul lila waiting list kanggo nonton aksi kocak priya berkumis lele kang kerep ngerjani bintang tamuné iki.[1] Dhèwèké tetep low profile, meski sudah ngetop dan kaya, Tukul ora seneng neko-neko, Tukul tetep dadi bapak lan garwa kang apik kanggo Susiana lan putriné Vita.[1] dadi presenter, mungkin pengalaman Tukul isih kuranga.[1] Nanging dhèwèké fenomenal hingga mampu narik perhatian publik.[1] ora gumun dhèwèké sukses menyabet piala kategori Presenter Talkshow.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Karir Tukul Arwana[3]:

  • 1979-1983: Juara lawak Semarang lan Jawa Tengah.
  • 1995-2000: Penyiar radio Suara Kejayaan
  • 1997: mbintangi klip video Joshua.
  • 1998: tampil ing pangung karo Srimulat.
  • 2006-saiki: Pembawa acara Empat Mata ing stasiun televisi Trans7

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang pernah dibintangi Tukul Arwana[3]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Tukul Arwana dipununduh tanggal 18 Juni 2011
  2. a b c Biografi Tukul Arwana dipununduh tanggal 18 Juni 2011
  3. a b c d Tukul Arwana dipununduh tanggal 18 Juni 2011