Tony Q Rastafara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tony Q Rastafara
Tony Q Rastafara
Latar wuri
Jeneng lair Tony Waluyo Sukmoasih
Jeneng liya Tony Q
Lair (1961-04-27) April 27, 1961 (umur 59)
Indonésia Semarang, Jawa Tengah, Indonésia
Jinis Musik Reggae
Pakaryan Musisi, Penyanyi
Instrumen Gitar
Taun aktif 1989 - saiki
Hubungan
Situs resmi http://www.tonyqrastafara.net/

Tony Q Rastafara ya iku wong kang dadi ikon utawa simbol reggae Indonésia.[1] Dhèwèké kalebu pelopor, produktif lan duwé watak kang kuwat.[1] Ora mung niru-niru musik reggae, nanging Tony Q nggarap, nggawé, lan ngrembakakake musike dhéwé.[1] Jeneng asline Tony Q ya iku Tony Waluyo Sukmoasih, nanging kondhang kanthi jeneng Tony Q Rastafara.[1] Dhèwèké lair ing Semarang,Jawa Tengah, 27 April 1961.[1] Tony iku biyene lulusan STM Perkapalan Semarang.[1] Sadurungé dadi musisi, nalika taun 1980 Tony nyambut gawé dadi buruh pabrik kaleng PT Cakung Utama ing Cakung, Jakarta Timur.[1] Dhèwèké nyambut gawé ing pérangan seksi kontrol kualitas suwéné enem sasi, banjur metu jalaran bosen.[1] Ing Jakarta, dhèwèké banjur ngamen.[1] Suwe-suwé dhèwèké wiwit manggung ing kafe lan hotèl.[1] Dhèwèké uga ngajak kanca-kancane pindhah menyang Jakarta.[1] Tony lan kanca-kancane ngontrak ing bilangan Blok S, Jakarta Selatan.[1]

Album[besut | besut sumber]

Albun kang wis digawé déning Tony ya iku:[2]

  1. Rambut Gimbal (1996), Hemagita Record/BMG
  2. Gue Fallin In Love (1997), Hemagita Record/BMG
  3. Damai Dengan Cinta (2000), AK Production
  4. Kronologi (2003), Indonésia Rasta Production
  5. Salam Damai (2005), IM Production
  6. Anak Kampung (2007), 267 Records
  7. Présidhèn (2009), Tony Q Production
  8. Akustik kurangtambah (2010), Tony Q Production

Single lan kompilasi[besut | besut sumber]

  1. “Aku Anak Kampung”, (2005) IRR Compilation Album[2]
  2. “Pat Gulipat”, (Damai dengan Cinta, 2000) Putumayo World Music[2]
  3. OST Ai Lop Yu Pul (2009), Maleo Entertainment[2]

Prestasi[besut | besut sumber]

  1. Headliners “Bob Marely Festival” ,Houston TX, USA (2002)[2]
  2. Undhangan “Legend of Rastareggae Festival”, Houston TX,USA (2003-2005)[2]
  3. Putumayo World Music Album Compilation “Reggae Playground” (2006)[2]
  4. Discovery, Cumbancha World Music, VA, USA (2010)[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l Presiden, Golput, Gedebus! (dipunundhuh tanggal 8 Maret 2011)
  2. a b c d e f g h TONY Q RASTAFARA OTOBIOGRAFI (dipunundhuh tanggal 10 Maret 2011)