Gendéra Malaysia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra Malaysia
Flag of Malaysia.svg
Informasi Umum
Jeneng Negara Malaysia
Sesebutan Jalur Gemilang
Proporsi Rasio gendéra 1:2
Dianggo wiwit [[]]
Desain [[]]
Disainer [[]]

Jalur Gemilang yaiku sesebutan dumateng gendéra nasioanl Malaysia. Gendéra Malaysiandhuweni corak 14 (patbelas) garis (jalur) abang lan putih (nyebrang) kanthi amba kang padha , awalé kanthi garis abang ing sabelah ngisor kang sinebutan ngelambangake cacahé anggotĦa ing pasekutuan 13 negara ing bagean plus Krajaan Pasekutuan.

Maknané[sunting | sunting sumber]

Jalur Gemilang angadahi aneka werna corak utawa karakter yaiku 14 garis (jalur)abang lan putih (melintang) kanthi omba kang padha, ing sakjroning ngadahi 13 ngelambangake cacahé negara bagean utawa pasekutuan, yaiku Johor, Kedah, Kelantan, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Pulo Pinang, Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor lan Terengganu

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Malaysia&oldid=831440"