Gendéra Malaysia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gendéra Malaysia
Flag of Malaysia.svg
Informasi Umum
Jeneng Negara Malaysia
Sesebutan Jalur Gemilang
Proporsi Rasio gendéra 1:2
Dianggo wiwit [[]]
Desain [[]]
Disainer [[]]

Jalur Gemilang ya iku sesebutan dumateng gendéra nasioanl Malaysia. Gendéra Malaysiandhuweni corak 14 (patbelas) garis (jalur) abang lan putih (nyebrang) kanthi amba kang padha , awalé kanthi garis abang ing sabelah ngisor kang sinebutan ngelambangake cacahé anggotĦa ing pasekutuan 13 nagara ing bagean plus Krajaan Pasekutuan.

Maknané[besut | besut sumber]

Jalur Gemilang angadahi aneka werna corak utawa karakter ya iku 14 garis (jalur)abang lan putih (melintang) kanthi omba kang padha, ing sakjroning ngadahi 13 ngelambangake cacahé nagara bagean utawa pasekutuan, ya iku Johor, Kedah, Kelantan, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Pulo Pinang, Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor lan Terengganu

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Malaysia&oldid=975986"