Gendéra Malaysia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gendéra Malaysia
Flag of Malaysia.svg
Informasi Umum
Jeneng NegaraMalaysia
SesebutanJalur Gemilang
ProporsiRasio gendéra 1:2
Dianggo wiwit[[]]
Desain[[]]
Disainer[[]]

Jalur Gemilang ya iku sesebutan dhumateng gendéra nasioanl Malaysia. Gendéra Malaysiandhuweni corak 14 (patbelas) garis (jalur) abang lan putih (nyebrang) kanthi amba kang padha , awalé kanthi garis abang ing sabelah ngisor kang sinebutan nglambangaké cacahé anggota ing pasekutuan 13 nagara ing pérangan plus Karajan Pasekutuan.

Maknané

Jalur Gemilang angadahi aneka warna corak utawa karakter ya iku 14 garis (jalur)abang lan putih (melintang) kanthi omba kang padha, ing sajeroning ngadahi 13 nglambangaké cacahé nagara pérangan utawa pasekutuan, ya iku Johor, Kedah, Kelantan, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Pulo Pinang, Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor lan Terengganu

Uga delengen

Cithakan:Pratélan bendera Malaysia