Furikake

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Furikake ing ndhuwur sega

Furikake (ふりかけ?) yaiku bumbu panganan asal Jepang kang wujude bunder cilik-cilik, glepung, utawa nduwe serat kaya abon. Bumbu iki diwurake ing ndhuwur sega lan dipangan dadi lawuh. Furikake ora digawe nalika arep mangan, nanging digawe langsung akeh lan dipangan sithik-sithik yen arep mangan. Produsen panganan saiki nggawe furikake ing maneka rasa lan wadhah kang narik kawigaten.

Jinising furikake kang diarani bumbu ochazuke (ochazuke no moto) diwenehake ing ndhuwur sega lan digabyur nganggo banyu panas utawa teh ijo panas kanggo nggawe ochazuke. Nalika nggawe onigiri, sega kang wis diwenehi furikake diudheg-udheg ndhisik sadurunge dikepel-kepel.

Sakabehing bahan kang arep digawe furikake diajurake nganti rada alus lan dibumboni. Sawise digaringake, isi kang liyane (kaya nori, wiji wijen, utawa janganan kang digaringake) ditambahake ing furikake minangka panyedhep. Furikake seger (nama furikake) yaiku variasi saka furikake kang ora digaringake. Kabeh bahan dicampur lan diudheg dadi siji. Bahan kanggo nggawe furikake seger yaiku iwak teri, serutan katsuobushi, rumput laut kang dirajang cilik, kombu, abon iwak utawa panganan laut liyane.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Furikake&oldid=832477"