Ochazuke

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ochazuke

Ochazuke (茶漬け?) utawa chazuke ya iku jeneng masakan Jepang utawa cara mangan awujud sega lan lawuh saanane kang disoki banyu tèh ijo, dashi, utawa jarang. Yūzuke ya iku jeneng liya kanggo sega kang disoki jarang.

Lawuh ditata ing ndhuwur sega banjur disoki banyu tèh (tèh ijo utawa hōjicha), dashi utawa banyu panas. Lawuh kang dianggo tuladhane umeboshi, tsukemono, shiozake, nori, tsukudani, shiokara, wasabi, tarako (mentaiko).

Ochazuke mujudake panganan kanggo ngganjel weteng ing sela-selane wektu mangan utawa nalika isih ngelih sadurunge turu. Ing omah makan tradhisional utawa papan adus banyu panas, tamu kerep ditawani ochazuke kanggo netralake rasa ing tutuk sawise mangan panganan mewah kang enak-enak.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ochazuke&oldid=976686"