Fabio Borini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fabio Borini
Fabio Borini
Katerangan priangga
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Parma
Angka 15
Karir nom
2001–2007 Bologna
2007–2009 Chelsea
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2011 Chelsea 4 (0)
2011 Swansea City (silihan) 9 (6)
2011- Parma 0 (0)
Tim nasional
2006 Italia U-16[1] 4 (0)
2008–2009 Italia U-17 7 (1)
2009–2010 Italia U-19 5 (3)
2009– Italia U-21 11 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 8 Mèi 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 Juni 2011

Fabio Borini ya iku pemain bal kang asalé saka Italia. Fabio Borini(lair ing Italia,Italia, 29 Maret 1991; umur 26 taun) ya iku pemain kang main ing Parma. Fabio Borini miwiti karir ing Bologna, sadurungé pindhah menyang Chelsea FC 2007. Ing taun 2011 Borini nggabung bareng klub Football League Championship Swansea City amarga disilihaké Chelsea FC.[2]

Borini sepisanan main bal-balan ing umur sangang taun, dhèwèké lan bapaké sing ndhukung Bologna. Borini nggabung karo Bologna ing taun 2001, kang dadi pemain enom.[2] Borini nggabung karo Chelsea ing taun 2007 saka Bologna.[2] Ing taun 2008-2009, Borini dadi striker utama kanggo cadhangan. Borini dadi pemain cadhangan sing paling akèh njebol gawang mungsuh 10 gol saka 11 laga.[2] Borini njebol gawang nglawan Manchester United ing Youth FA Cup.[2] Ing tanggal 1 September 2009, ditambah Carlo Ancelotti ing skuad Liga Champions dadi pemain cadhangan nglawan Porto.[2] Dhèwèké ing tanggal 20 September, nggantèké Nicolas Anelka ing menit 89, kanggo dhebut pisanan kanggo Chelsea nglawan Tottenham Hotspur.[2] Dhebut kebaké nglawan Queens Park Rangers ing Liga puteran kaping telu. Borinio mbobol gawang kaping pindho nglawan West Ham United. Dhèwèké tampil kaping pindho nglawan Wolverhampton Wanderers, teka dadi ngganti Salomon Kalou ing menit 77. Ing tanggal 8 Dhésèmber 2009, Borini nglakoni tetandhingan nglawan Apoel ananging imbang 2-2.[2] Boroni main nglawan Cardiff City ing puteran kaping lima. The Blues menang 4-1. Borini nglakoni operasi hernia saéngga ndadèkaké dhèwèké préi sedhéla saka bal-balan.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Fabio Borini-Player profile". transfermarkt.co.uk. Dijupuk 2011-04-25. 
  2. ^ a b c d e f g h i www.whosdatedwho.com (diaksès tanggal 15 Juli 2011)