Bologna F.C. 1909

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bologna FC ya iku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1909, tim iku duwé situs web resmi ya iku www.bolognafc.it, Bologna FC diketuwani déning Albano Guaraldi, dhirèkturé ya iku Pier Giovanni Ricci. Markas klub bal-balan iki dumunung ana ing stadion ya iku stadion Stadion Renato Dall'Ara, Bologna.

Sajarah[besut | besut sumber]

Klub iki resmi ngadeg ing taun 3 Oktober 1909. Kawit diadegké, Bologna wis duwé manajemen klub kang apik, awit saka sponsor klub tekan struktural organisasi kang ketata rapi. Emilio Arnstein, wargi kewarganagaraan Austria kang nggagas ngadegké klub iki. Bologna nembé nglakoni laga pertamané ngalawan Virtus ing 20 Maret 1910. Bologna langsung menang kang sensasional 9-1. Antara perang donya kapisan lan kaloro, Bologna negesaké dominasiné ing bal-balan Italia. Bologna ngukir titel juara Serie A ping papat sadurungé ora mampu bangkit nalika perang rampung. Ing era 80-an, Bologna luwih sok mlebu metu Serie A lan dadi tim medioker. nanging ing taun 1996, Bologna sempet gawé bal-balan Éropah ngelirik manèh Bologna sawisé menangi Piala Intertoto lan main ing Piala UEFA.

Prèstasi[besut | besut sumber]

  • 7 juara Serie A (1924/25; 1928/29; 1935/36; 1936/37; 1938/39; 1940/41; 1963/64)
  • 2 juara Coppa Italia (1969/70, 1973/74)
  • 3 juara Mitropa Cup (1932, 1934, 1961)
  • 1 juara Piala Intertoto (1998)