Ellen DeGeneres

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres 2011.jpg
Ellen DeGeneres ing Januari 2004
Jeneng lairEllen Lee DeGeneres
Lair (1958-01-26) Januari 26, 1958 (umur 61)
Metairie, Louisiana, Amerika Serikat
Médhium tivi, film, buku
BangsaAmerika
Taun aktif1978–saiki
BojoPortia de Rossi (m. 2008-saiki)
PasanganAnne Heche
(1997–2000)
Alexandra Hedison
(2001–2004)

Ellen Lee DeGeneres (lair ing Metairie, Louisiana, Amerika Serikat, 26 Januari 1958; umur 61 taun) iku sawijining aktris warga nagara Amérikah Sarékat saka amerika sing menang ing nominasi lan Emmy Award minangka pelawak paling apik. Lair ing New Orleans, Louisiana. Karyané ing donya filem diwiwiti nalika taun 1988.

Babad Kauripan[besut | besut sumber]

Wiwit 2004, DeGeneres nduwé sesambungan karo Portia de Rossi (parga filem ing Sitkom Arrested Development lan Ally McBeal) sing dhaup ing tanggal 16 Agustus 2008.[1] Sakloroné dhaup ing omahé dhèwèké ing Los Angeles. Sawisé dijabut pamenging marang dhaup antarané padha-jinis ing California, ing gelar wicara Ellen DeGeneres Show, tanggal 6 Mei 2008, DeGeneres ngumumaké  dhèwèké nduwé sesambungan karo de Rossi.[2] Sakloroné manggon ing Beverly Hills, bebarengan karo 3 asu lan 4 kucing. Dhèwèké duwé rencana gebyahaké pérangan acara dhaupé ing Ellen DeGeneres Show.[3] Ing 2013, dhèwèké diwawanrembug karo Talia Castellano.

Acara ing tivi[besut | besut sumber]

  • Women of the ight(1988)
  • Open House (1989-1990)
  • Laurie Hill (1992-1993)
  • Roseanne minangka Dr. Whitman (1995)
  • Ellen (1994-1998)
  • Mad About You minangka Nancy Bloom (1998)
  • If These walls Could Talk 2(2000)
  • Ellen DeGeneres: The Beginning (2000)
  • Will & Grace minangka Adhine Louise (2001)
  • On The Edge (2001)
  • The Ellen Show (2001-2002)
  • Ellen DeGeneres: Here and Now(2003)
  • The Ellen DeGeneres Show (2003-saiki)
  • 57th Annual Primetime Emmys (2005)
  • 79th Annual Academy Awards (pambiwara) (25 Februari 2007)
  • American Idol: Idol Gives Back (pambiwara) (April 2007)
  • Ellen's Really Big Show (2007)

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Arduous Moon (1990) (subyek cendhek)
  • Wisecracks (1991) (dokumen)
  • Coneheads (1993)
  • Trevor (1994) (subyek cenhek)
  • Ellen's Energy Adventure (1996) (subyek cendhek)
  • Mr. Wrong minangka Martha Alston (1996)
  • Goodbye Lover (1998)
  • Dr. Dolittle minangka asu Yohanes Dolittle (1998) (swara)
  • EdTV minangka Cynthia (1999)
  • The Love Letter minangka Janet Hall (1999)
  • If These Walls Could Talk 2 minangka Kal (2000)
  • Pauly Shore Is Dead minangka dhéwé (2003)
  • Finding Nemo minangka Dory (2003) (swara)
  • My Short Film (2004) (subyek cendhek)
  • Finding Dory minangka Dory (2016) (swara)

Karya[besut | besut sumber]

Buku[besut | besut sumber]

  • My Point...And I Do Have One (1995)
  • The Funny Thing Is... (2003)

Diskografi[besut | besut sumber]

  • Ellen DeGeneres: Taste This
  • The Ellen DeGeneres Show: DVDlicious

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. MSNBC.com -Ellen DeGeneres marries Portia de Rossi diakses pada tanggal 17 Agustus 2008.
  2. Advocate.com -Ellen and Portia to Tie the Knot diakses pada tanggal 17 Mei 2008.
  3. Bob Sassone (19 Juli 2007). "The Emmys: More thoughts and theories". TV Squad. Diambil 19 Mei 2008.

Pranala njaba[besut | besut sumber]