Elio de Angelis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Elio de Angelis Sorriso ing tanggal 2 Agustus 1985

Elio de Angelis (lair ing Roma, Italia, 26 Maret 1958 – tilar donya ing Marseille, Prancis, 15 Mei 1986 kanthi umur28 taun) yaiku pembalap Formula Siji saka Italia kang main antarané taun 1979 nganti tekan taun 1986, kanthi mbalap kanggo tim Shadow, Lotus, lan Brabham.[1] Dhèwèké mati nalika tèsting ing sirkuit Paul Ricard ing Le Castellet taun 1986. Elio iku pembalap kompetitif lan misuwur amarga sifaté kang sumanak ing awal dékade 1980-an. Dhèwèké kerep banget diarani "pembalap paling sumanak pungkasan ing ajang F1".[2]

De Angelis ing Roma. Bapake Giulio pembalap motorboat kang misuwur. Dhèwèké menangaké Kajawaran Formula Telu Italia ing taun 1977. Ing taun 1978 dhèwèké mèlu balapan ing Formula 2 kanggo tim Minardi lan banjur kanggo Tim Inggris ICI F2. Dhèwèké uga mèlu kompetisi ing salah siji puteran kajawaran Formula Siji Inggris lan menangaké perlombaan prestious F3 Monako.

Debut musim F1e ing taun 1979 barengan karo Shadow. Dhèwèké ngrampungaké 7 ing Grand Prix pisanané ing Argentina lan ditutup 15 ing kajawaran kanthi poin 3. Ing taun 1980 dhèwèké pindhah ing Lotus lan - ing umur 21 - arep dadi pemenang Grand Prix paling enom sadawané mangsa nalika dhèwèké main ing Grand Prix Brasil 1980 ing Interlagos.

Asil Formula One World Championship[sunting | sunting sumber]

Year Entrant Chassis Engine 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 WDC Pts.
1979 Interscope Shadow Racing Team Shadow DN9 Cosworth V8 ARG
7
BRA
12
RSA
Ret
USW
7
ESP
Ret
BEL
Ret
MON
DNQ
FRA
16
GBR
12
GER
11
AUT
Ret
NED
Ret
ITA
Ret
CAN
Ret
USA
4
15th 3
1980 Team Essex Lotus Lotus 81 Cosworth V8 ARG
Ret
BRA
2
RSA
Ret
USW
Ret
BEL
10
MON
9
FRA
Ret
GBR
Ret
GER
16
AUT
6
NED
Ret
ITA
4
CAN
10
USA
4
7th 13
1981 Team Essex Lotus Lotus 81 Cosworth V8 USW
Ret
BRA
5
ARG
6
SMR
WD
BEL
5
8th 14
Lotus 87 MON
Ret
John Player Team Lotus ESP
5
FRA
6
GBR
DSQ
GER
7
AUT
7
NED
5
ITA
4
CAN
6
CPL
Ret
1982 John Player Team Lotus Lotus 87B Cosworth V8 RSA
8
9th 23
Lotus 91 BRA
Ret
USW
5
SMR
BEL
4
MON
5
DET
Ret
CAN
4
NED
Ret
GBR
4
FRA
Ret
GER
Ret
AUT
1
SUI
6
ITA
Ret
CPL
Ret
1983 John Player Team Lotus Lotus 91 Cosworth V8 BRA
DSQ
17th 2
Lotus 93T Renault V6 USW
Ret
FRA
Ret
SMR
Ret
MON
Ret
BEL
9
DET
Ret
CAN
Ret
Lotus 94T GBR
Ret
GER
Ret
AUT
Ret
NED
Ret
ITA
5
EUR
Ret
RSA
Ret
1984 John Player Team Lotus Lotus 95T Renault V6 BRA
3
RSA
7
BEL
5
SMR
3
FRA
5
MON
5
CAN
4
DET
2
DAL
3
GBR
4
GER
Ret
AUT
Ret
NED
4
ITA
Ret
EUR
Ret
POR
5
3rd 34
1985 John Player Special Team Lotus Lotus 97T Renault V6 BRA
3
POR
4
SMR
1
MON
3
CAN
5
DET
5
FRA
5
GBR
NC
GER
Ret
AUT
5
NED
5
ITA
6
BEL
Ret
EUR
5
RSA
Ret
AUS
DSQ
5th 33
1986 Motor Racing Developments Brabham BT55 BMW Straight-4 BRA
8
ESP
Ret
SMR
Ret
MON
Ret
BEL
CAN
DET
FRA
GBR
GER
HUN
AUT
ITA
POR
MEX
AUS
NC 0


Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ (en)www.f1technical.net 20 taun wiwit patiné Elio de Angelis
  2. ^ (en)www.eliodeangelis.info Elio de Angelis Paul Richard
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elio_de_Angelis&oldid=831624"