Eileen Rachman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eileen Rachman
Eileen Rachman.jpg
Lair (1950-07-03) Juli 3, 1950 (umur 69)
Indonésia Bukittinggi, Sumatera Barat, Indonésia
BangsaIndonésia
PakaryanPsikolog

Eileen Rachman ingkang miyos wonten ing Bukittinggi, Sumatera Barat tangal 3 Juli 1950 inggih punika salah satunggaling psikolog Indonésia. Eileen inggih punika satunggaling psikolog, motivator, lan konsultan sumber daya manungsa (SDM). Piyambakipun inggih psikolog lang motivator ingkang saé ingkang misuwur pinter anggènipun nularaken raos optimis saha kanggé mbangkitaken raosipun tiyang sanès supados dados tiyang ingkang langkung majeng. Kajawi punika, Eilen ugi nyumbangaken lan mbagi pamanggihipun ing médhia soisal. Piyambakipun gadhah prinsip dhasar prasaja ("simplicity in Life"), amargi prasaja inggih sipat dhasaring sadaya tiyang ingkang badhé langkung majeng.

Biografi[besut | besut sumber]

Eileen Rachaman lulus saking Fakultas Psikologi Universitas Indonesia , Jakarta ing taun 1983.[1] Piyambakipun miwit padamelanipun dados Penaséhat ing Sekolah Tinggi Sumbangsih, Jakarta. Lajeng saking taun 1983 - 1986, piyambakipun njabat dados Kpala Departemen Psikologi wonten ing griya saking Keséhatan Mental Dharmawangsa ing Jakarta. Eileen ugi sampun gabung kaliyan Lippobank ing taun 1989, lan piyambak =ipun gadhah tanggel jawab dados Kepala Biro Pengembangan Sumber Daya Manusia ngantos ing taun 1989. Salajengipun amargi sampun prihatos sanget kaliyan sadaya perkawis kanggé ningkataken sumber daya manungsa, bisnis eksekutifipun mliginipun. Eileen mutusaken kanggé langsung aktip kecemplung ing babagan kasbat lan salajengipun ndhirikaken EPERD (Pengembangan Kinerja Eksrkutif) wonten ing taun 1989, lan piyambakipun ingkang dados direktur ngantos wekdal punika. Kaprigelanipun ugi sampun dipunpérang lan dipuncakaken wonten ing manéka warna perusahaan mapan saha lembaga kados ta Bank Indonesia, Bank Mandiri, Bank Niaga, Indosat, Telkomsel, Infomedia Nusantara (Elnusa Yellow Pages), Garuda Indonesia, Quest International. Kajawi saking perusahaan- perusahaan kasebat, perusahaan lenga multi nasional kados ta Total Indonesie, Vico Indonesia, Shell lan Unocal Indonesia ugi nambah gambaran saé saking klienipun Eileen Rachman ugi satunggaling tiyang ingkang kreatif ingkang gadhah kepentingan wonten ing babagan seni lan babagan désai, saha pangrembakaning sumber daya manungsa. Piyambakipun ugi sampun nyerat kathah artikel kanthi topik HD ingkang dipunwedalaken déning majalah Femina, majalah Neo, ugi harian Kompas. Piyambakipun ugi dados konsulltan ahli kanggé SWA, Tiara, Intisari, Ayah Bunda, Harper Bazaar lan majalah Fit, lan stasiun Indosiar televisi komersial kanggé seri ingkan irah- irahanipun: "Jelita", lan "Wanita Bekerja"

Karir lan padamelanipun[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] Biography of Eileen Rachman (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)
  2. [2] Eileen Rachman (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)