Dunia Fantasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dunia Fantasi

Dunia Fantasi utawi ingkang asring dipuncekak dados Dufan punika kalebet salah satunggaling panggénan kanggé wisata ingkang ageng ing kitha Jakarta.[1] Dunia Fantasi punika manggén wonten ing kawasan Ancol Taman Impian, Jakarta Utara.[1] Limrahipun, Dufan dados panggènan wisata kanggé warga wonten ing kutha Jakarta menapa dené ingkang asalipun saking kutha sanès-sanèsipun wonten ing Indonésia.[1] Wonten kathah dolanan saéngga boten ndamel bosen para warga ingkang wisata wonten papan panggènan punika.[1] Dunia Fantasi punika gadhah logo kéwan primata bekantan.[1] Wonten kathah permainan ingkang saé saha ngginakaken teknologi ingkang sampun dipunuji kakamananipun.[1] Permainan punika saged ndamel deg-degan, perminan ingkang ngginakaken toya, permainan kulawarga saha pendhidhikan.[1] Umpaminipun permainan ingkang dipunwastani Tornado.[1] Tornado punika salah satunggaling permainan ingkang nginggil panggènipun.[1] Sasampunipun dumugi nginggil lajeng dipunputer makaping kaping cacahipun.[1] Kajawi punika wonten ugi Kora-Kora, inggih punika permainan kanthi ngginakaken prahu ageng.[1]Prahu punika lajeng obah ngantos 90 derajat.[1] Wonten ugi halilintar, Power Surge utawi kicir-kicir, lan sanès-sanèsipun.[1] Kanggé laré-laré alit saged ugi wonten ing Pura Bonéka.[1] Panggénan punika dadospanggenan ingkang paling dipunremeni.[1] Wonten bonéka ingkang cacahipun atusan inggih punika bonéka animatronik (robot).[1] Boneka punika nglambangaken suku saking nagara Indonésia saha suku-suku ing donya kanhi pakéyan saha ciri piyambak-piyambak.[1] Sedaya kala wau saged dipunpirsani saking prahu wonten ing ruangan ingkang adhem saha mirengaken lagu-lagu khas khas Pura Bonéka.[1] Kajawi punika wonten ugi permainan Gajah Bledug saha Burung Tempur ingkang saged minggah ngantos inggilipun 15 mèter.[1] Wonten ugi waha énggal inggih punika Kalila Adventure.[2] Nembé dipunresmekaken nalika tanggal 18 Juni 2011 kanggé laré-laré ingkang liburan sekolah.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s kumpulan.info(dipunundhuh tanggal 4 Oktober 2011)
  2. a b ancol.com(dipunundhuh tanggal 5 Oktober 2011)