Menyang kontèn

Prau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Prahu)
Prau ing pulo Kei Gedhé (1904)
Barkas:BoatsonMiamiBeach.jpg
Wanguné prahu kang ana ing palabuhan ing Sagara Miami, Florida
Prau parkir ing sagara rabat

Prau iku wanguné kendaraan banyu, kang awujud luwih cilik tinimbang kapal sagara. Prau uga bisa digawa ing kapal minangka kanggo parsiapan bebayan kadadéan ing sagara lan mupangat liyané.

Prau uga dumadi déning kasusun siji utawa luwih kang kumambang sok diarani hul lan piranti liyané kaya ta propeller, dayung, perdal, setting pole, layar, paddleweel uga jet banyu.

Jinis prau[besut | besut sumber]

Sampan warigaluh ing lor Pulo Jawa, Indonésia
A sailboat (racing dinghy) and barge share the Mississippi River

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • The Hull Truth Online boating forum
  • MRAA Boat retailers association
  • NMMA National Marine Manufacturers Association
  • Discover Boating Information about boating, particularly for new boaters
  • Boats.com Extensive search engine of boats around the world for sale
  • Boat History Informational search engine for boat records
  • DBA - Dutch Barge Association Living aboard ex-commercial barges or any other type of broad-beam inland waterways craft
  • IYBA International Yacht Brokers Association