Drosophila melanogaster

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Drosophila melanogaster
Drosophila melanogaster Jantan
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Kelas: Insecta
Ordo: Diptera
Kulawarga: Drosophilidae
Subkulawarga: Drosophilinae
Marga: Drosophila
Subgenus: Sophophora
Jinis: Grup melanogaster
Species subgroup: Subgrup melanogaster
Species complex: melanogaster
Jinis: D. melanogaster
Jeneng binomial
Drosophila melanogaster
Meigen, 1830[1]

Drosophila melanogaster ya iku salah sawijiné jinis srangga kang nduwé suwiwi lan kalebu ing ordo Diptera (bangsanè laler).[2] Drosophila melanogaster iku laler kang asring ditemokaké ing woh-wohan kang wis bosok, mula uga diarani lalat buah (laler woh).[2] Drosophila wis digunakaké taun-taunan ing kajian genetika lan tindak-tanduk kéwan.[2]

Ciri morfologi[besut | besut sumber]

  • Werna awak kuning rada coklat kanthi ali-ali awerna ireng ing awak bagéyan mburi.[2]
  • Ukurané cilik, antarané 3–5 mm.[2]
  • Urat pinggir suwiwi (costal vein) nduwé rong bagéyan terinteruptus cedhak karo awaké.[2]
  • Sungut (arista) padatan bentuké kaya wulu, nduwé 7-12 cabang.[2]
  • Padatan Crossvein posterior lurus, ora mlengkung. Mripat majemuk bentuké bunder rada lonjong lan wernané abang.[2]
  • Ana mripat oceli ing bagéyan dhuwur sirah kanthi ukuran luwih cilik tinimbang mripat majemuk.[2]
  • Thorax ana wuluné kanthi werna dhasar putih, déné abdomen nduwé ros lima lan ana garis ireng.[2]
  • Suwiwiné dawa, wernané nrawang lan manggoné wiwit saka sirah.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Meigen JW (1830). Systematische Beschreibung der bekannten europäischen zweiflügeligen Insekten. (Volume 6) (PDF) (in German). Schulz-Wundermann. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k Drosophila melanogaster(diundhuh 30 januari 2013)