Drosophila melanogaster

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Drosophila melanogaster
Drosophila melanogaster Jantan
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
kelas: Insecta
ordo: Diptera
kulawarga: Drosophilidae
Subkulawarga: Drosophilinae
Genus: Drosophila
Subgenus: Sophophora
Species group: Grup melanogaster
Species subgroup: Subgrup melanogaster
Species complex: melanogaster
Species: D. melanogaster
Jeneng binomial
Drosophila melanogaster
Meigen, 1830[1]

Drosophila melanogaster yaiku salah sawijiné jenis srangga kang nduwé suwiwi lan kalebu ing ordo Diptera (bangsanè laler).[2] Drosophila melanogaster kuwi laler kang asring ditemokaké ing woh-wohan kang wis bosok, mula uga diarani lalat buah (laler woh).[2] Drosophila wis digunakaké taun-taunan ing kajian genetika lan tindak-tanduk kéwan.[2]

Ciri morfologi[sunting | sunting sumber]

  • Werna awak kuning rada coklat kanthi ali-ali awerna ireng ing awak bagéyan mburi.[2]
  • Ukurané cilik, antarané 3-5 mm.[2]
  • Urat pinggir suwiwi (costal vein) nduwé rong bagéyan terinteruptus cedhak karo awaké.[2]
  • Sungut (arista) padatan bentuké kaya wulu, nduwé 7-12 cabang.[2]
  • Padatan Crossvein posterior lurus, ora mlengkung. Mripat majemuk bentuké bunder rada lonjong lan wernané abang.[2]
  • Ana mripat oceli ing bagéyan dhuwur sirah kanthi ukuran luwih cilik tinimbang mripat majemuk.[2]
  • Thorax ana wuluné kanthi werna dhasar putih, déné abdomen nduwé ros lima lan ana garis ireng.[2]
  • Suwiwiné dawa, wernané nrawang lan manggoné wiwit saka sirah.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]