Donauwelle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Donauwelle
Donauwelle blech hg.jpg
Jeneng liyanéSchneewittchenkuchen, Schneewittchentorte
JinisCake
Panggonan asalGermany and Ostenrik
Woworan pokokFlour, butter, eggs and sugar, sour cherries, buttercream, cocoa and chocolate
Buku masakan: Donauwelle  Médhia: Donauwelle

Donauwelle (secara harfiah ' gelombang Danube ' ing basa Jerman ) minangka kue lembaran tradisional sing populer ing Jerman lan Ostenrik . Iki digawe saka lapisan kue pon polos lan coklat sing dikombinasikake kanggo nduwe wates bergelombang ing antarane. Isine cherries nguntungke lan paling ndhuwur karo buttercream lan coklat glaze . Jeneng kue kasebut asale saka pola bergelombang ing jero lan dekorasi coklat sing ana, sanajan alesan menehi jeneng kasebut miturut Danube, durung jelas. Iki bisa nuduhake popularitas ing negara-negara sing kali kasebut diliwati. Jeneng liya kanggo kue kasebut yaiku Schneewittchenkuchen, tegese ' kue Putih Salju ', lan Schneewittchentorte, nuduhake skema warna ireng, putih lan abang, kaya karakter Snow White ing dongeng Brothers Grimm .

Preparasi[besut | besut sumber]

Adonan kue jajan pon, kue digawe saka jumlah sing padha bobote mentega, glepung, endhog lan gula, banjur dipérang dadi rong bagéan, sing siji diwarnai karo coklat . Kaloro adonan kasebar ing lapisan roti, adonan coklat ing ndhuwur adonan polos, sadurunge sisih ndhuwur ditandur karo ceri asem. Sajrone manggang, ceri nyelehake ing sisih ngisor jajan, nyebabake pola bergelombang. Sawise jajan digawe adhem, banjur dihiasi lapisan buttercream sing kandel lan es nganggo glasat coklat sing bisa dihiasi kanthi cara bergelombang nganggo garpu .