Snow White

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

" Snow White " ya iku dongèng Jerman abad ka-19 sing saiki dikenal kanthi wiyar ing saindhenging donya. The Brothers Grimm nerbitaké buku iki ing taun 1812 ing èdisi kapisan koleksi Grimms 'Fairy Tales . Iki ditulis ing basa Jerman: Sneewittchen (ing orthography modern Schneewittchen ) lan dianggep minangka dongeng 53. Jeneng Sneewittchen yaiku Low German lan ing versi pisanan diterjemahaké karo Schneeweißchen . Grimms ngrampungaké revisi final crita taun 1854. [1] [2]

Cerita iki nduwèni unsur-unsur kayata cermin sihir, apel sing diracuni, peti mati, lan karakter Evil Queen lan Seven Dwarfs . Seven Dwarfs utawa pitu kurcaci kawiwitan diwènèhi jeneng pribadi ing Broadway 1912, Snow White lan Seven Dwarfs lan diwènèhi jeneng liya ing film Snow White and Seven Dwarfs ing film Walt Disney, 1937. Kisah Grim, sing umum diarani "Snow White", [3] ora disarujuki karo crita " Snow-White and Rose-Red " (ing basa Jerman " Schneeweißchen und Rosenrot "), dongeng liyane sing dikumpulake ing Brothers Grimm.

Ana ing folklore Aarne-Thompson, kisah-kisah kaya iki dikelompokaké minangka jinis 709, lan Snow White mlebu ing salah sawijiné. Liyané iki kalebu " Bella Venezia ", " Myrsina ", " Nourie Hadig ", " Gold-Tree and Silver-Tree ", [4] " The Young Slave ", lan " La petite Toute-Belle ".

Wacan liyane[besut | besut sumber]

  • Grimm, Jacob and Wilhelm & Applebaum, Stanley (Editor and Translator). Selected Folktales/Ausgewählte Märchen: A Dual-Language Book. Mineola, New York: Dover Publications, Inc. ISBN 0-486-42474-X.  Grimm, Jacob and Wilhelm & Applebaum, Stanley (Editor and Translator). Selected Folktales/Ausgewählte Märchen: A Dual-Language Book. Mineola, New York: Dover Publications, Inc. ISBN 0-486-42474-X.  Grimm, Jacob and Wilhelm & Applebaum, Stanley (Editor and Translator). Selected Folktales/Ausgewählte Märchen: A Dual-Language Book. Mineola, New York: Dover Publications, Inc. ISBN 0-486-42474-X.  Grimm, Jacob and Wilhelm & Applebaum, Stanley (Editor and Translator). Selected Folktales/Ausgewählte Märchen: A Dual-Language Book. Mineola, New York: Dover Publications, Inc. ISBN 0-486-42474-X. 
  • Jones, Steven Swann (1990). The New Comparative Method: Structural and Symbolic Analysis of the allomotifs of 'Snow White'. Helsinki: FFC., N 247. 

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Jacob Grimm & Wilhelm Grimm: Kinder- und Hausmärchen ; Band 1, 7. Ausgabe ( dongeng kanak-kanak lan rumah tangga, volume 1, edisi 7). Dietrich, Göttingen 1857, kaca 264-273. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "multiple2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. Jacob Grimm; Wilhelm Grimm (2014-10-19). "The Original Folk and Fairy Tales of the Brothers Grimm: The Complete First ...". Books.google.co.in. Dijupuk 2016-04-05. 
  3. Bartels, Karlheinz (2012). Schneewittchen - Zur Fabulologie des Spessarts . Geschichts- und Museumsverein Lohr a. Utama, Lohr a. Utama. pp.   56-59. ISBN   978-3-934128-40-8 . Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "bartels" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  4. Heidi Anne Heiner. "Tales Kaya Snow White lan 7 Dwarfs" . Artikel punika taksih arupi seratan rintisan . Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "surla" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda

Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "HTV" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "hahn" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "uexp" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "theat" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "pushk" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "deadl" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "inside2" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "upsto" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.

Pranala njaba[besut | besut sumber]