Descendants of the Sun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Descendants of the Sun
Gambar:DescendantsoftheSun.jpg
Poster Descendants of the Sun
Genre Romantis, Drama
Ditulis déning Kim Eun-sook
Kim Won-seok
Produser Lee Eung-bok
Diparagakaké Song Joong-ki
Song Hye-kyo
Jin Goo
Kim Ji-won
Musik déning Gaemi
Komposer Gaemi
Negara asal Koréa Kidul
Basa asli Koréa
Gunggung mangsa 1
Gunggung episode 16 + 3 spesial
Prodhuksi
Eksekutif prodhuser Bae Kyung-soo
Prodhuser Ham Young-hoon
Yoo Jong-seon
Park Woo-ram
Kapernah Koréa Kidul
Yunani
Sinematografi Kim Si-hyeong
Uhm Jun-seong
Editor Choi Jung-won
Kim Young-joo
Prodhuksi Next Entertainment World
Distributor KBS
Pambabaran
Saluran tivi KBS2
RCTI
Global TV
Format gambar 1080i (HDTV)
Lakuné acara Fèbruari 24, 2016 (2016-02-24) – April 22, 2016 (2016-04-22)
Kronologi
Acara sadurungé The Merchant: Gaekju 2015
Acara sawisé The Master of Revenge
Pranala jaba
[Situs web Website]

Descendants of the Sun (Hangul: 태양의 후예; RR: Taeyang-ui Huye) ya iku séri tivi Koréa Kidul 2016 sing didhapuk déning Song Joong-ki, Song Hye-kyo, Jin Goo, lan Kim Ji-won. Séri iku digebyakaké ing KBS2 saka 24 Februari nganti 22 April 2016, ing saben Rebo lan Kemis ing wanci 22:05 nganti 23:00 sing ana 16 épisodhe. Séri iki dadi wigati ing Koréa Kidul lan misuwur ing Asia. Amarga misuwuré lan kanggo ngaturaké panuwun marang sutrisnané, KBS nyiaraké 3 tambahan épisode sepisiyal saka 20 April nganti 22 April sing isiné babak paling wigati lan paling apik saka séri, lakuning sandiwara, ing dawané buri layar, swara saka juru main lan sesorah ing

pungkasan.[1][2][3]

Sèri iki misuwur ing Koréa Kidul lan nggayuh dum pamirsa (audience share) ya iku 38.8%, lan dadi misuwur ing saindhenging Asia.[4] Sèri iki nampa sawenèh pangaji, kaya ta menangi Grand Prize ing tivi ing adicara 52nd Baeksang Arts Awards; lan éntuk jejuluk acara kang kaloka dhéwé ing taun iku déningKorea Broadcasting Advertising Corporation.[5]

Paraga[besut | besut sumber]

Paraga Utama[besut | besut sumber]

Paraga Pambiyantu[besut | besut sumber]

Anggota Tim Alpha[besut | besut sumber]

Tim Pangladi Rumah Sakit Haesung[besut | besut sumber]

Paraga ing Rumah Sakit Haesung[besut | besut sumber]

  • Hyun Jyu-ni minangka Pyo Ji-soo (Ahli Patologi)
  • Tae In-ho minangka Han Suk-won (Kepala Rumah Sakit Haesung)
  • Park Ah-in minangka Kim Eun-ji (Ahli Bedah Dhadha)
  • Jo Woo-ri minangka Jang Hee-eun (Anestesiologi) (garwané Dr. Lee Chi-hoon)[11]

Bala Tentara Tae Baek[besut | besut sumber]

Laladan Uruk[besut | besut sumber]

  • Cho Tae Kwan minangka Daniel Spencer (Tim Dhoktèr Dharurat)[12]
  • Jeon Soo-jin minangka Ri Ye-hwa (Tim Perawat Dharurat)
  • David Lee McInnis minangka David Argus, pamain antagonis utama.
  • Dean Dawson minangka Kepala Polisi
  • Jo Jae-yoon minangka Jin Young-soo (Kepala Manajer Pambangkit Listrik Uruk)
  • Lee Yi-kyung minangka Kang Min-jae
  • Zyon Barreto Minangka Fatima
  • Elena Zhernovaia minangka Valentine
  • David Pipes minangka Martin (juru warta World Times)
  • Ji Seung-hyun amiangka Senior Lieutenant Ahn Jung-joon, tentara Korea.
  • Kwak In-joon minangka Lee Han-soo (Mantri Njaba Negara)
  • Joey Albright minangka anggota tentara Delta

Paraga kang Mligi[besut | besut sumber]

  • Lee Kwang-soo minangka pegawé ing papan témbak (episode 1)[13]
  • Lee Jong-hyuk minangka Kaptèn Kim Jin-seok (episode 2, 5, 10, 15)
  • Matthew Douma minangka Jordan, Kaptèn Tentara Delta Amérika Sarékat (episode 2, 10, 12)[14]
  • Jung Ji-won minangka pambyawara warta tivi (episode 2)
  • Park Tae-won minangka pambyawara warta tivi (episode 2)
  • Ryu Hwa-young minangka manten pacangé Seo Dae-young's (episode 4)
  • Jun In-taek minangka Yoo Young-geun (Bapaké Yoo Shi Jin) (episode 6, 7, 15, 16)
  • Park Joon-geum minangka ibuné Lee Chi-hoon's (episode 7, 11)
  • Yoo Ah-in minangka Eom Hong-shik (episode 13)[15]
  • Nam Ki-ae minangka ibuné Kang Mo-yeon (episode 13)
  • Lee Jae-yong minangka Choi Ji-ho
  • Red Velvet minangka Red Velvet (episode 16)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "'태양의후예' 스페셜 20~23일 연속방송…'나를 돌아봐' 결방" (ing basa Korean). Sports Chosun. April 11, 2016. Dijupuk June 5, 2016. 
  2. "KBS 측 "‘태양의 후예’ 스페셜 방송 3일 연속 편성"(공식입장)" (ing basa Korean). JoongAng Ilbo. March 29, 2016. Dijupuk June 5, 2016. 
  3. "태양의후예 후속 '국수의신' 방송 27일부터, 20일부터 3일간 '태양의후예' 특별방송" (ing basa Korean). Sports Today. April 15, 2016. Dijupuk June 5, 2016. 
  4. "‘Descendants of the Sun’ ends with record rating". The Korea Herald. April 15, 2016. 
  5. "'Descendants of the Sun' most engrossing show of 2016". Kpop Herald. December 28, 2016. 
  6. "Actor Song Joong-ki toes line between pretty, masculine in 'Descendants of the Sun'". The Korea Herald. March 15, 2016. 
  7. Yoon, Sarah (May 19, 2015). "Song Hye-kyo talks her next role as military doctor with Elle". K-pop Herald. Dijupuk September 20, 2015. 
  8. "Actor Jin Goo gets boost with 'Descendants of the Sun'". The Korea Herald. March 22, 2016. 
  9. "Kim Ji-won Gains Leverage from Hit TV Soap". The Chosun Ilbo. April 2, 2016. 
  10. "SHINee Onew dons doctor gown for his new role". Kpop Herald. February 10, 2016. 
  11. "Jo Woo-ri joins the cast of ‘Descendants of the Sun’". Kpop Herald. June 30, 2015. 
  12. "(Yonhap Interview) Supporting actor for 'Descendants of the Sun' says he 'could have been better'". Yonhap. April 6, 2016. 
  13. Choi, He-suk (July 16, 2015). "Song Joong-ki recruits Lee Kwang-soo for new drama". K-pop Herald. Dijupuk September 20, 2015. 
  14. ""Produce 101" Trainee Jun Somi's Father Cameos in "Descendants of the Sun"". Soompi. February 25, 2016. Dijupuk March 16, 2016. 
  15. "Yoo Ah-in gets 'Descendants of the Sun' role". The Korea Times. April 1, 2016.