Dancheong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Dancheong (단청) ya iku kerajinan tradisional Korea nalika gawé dekorasi kanthi nglukis bangunan lan menehi pola-pola supaya endah.[1][2] Werna-werna kang pinilih ya iku abang, biru, kuning, ijo, ireng lan putih kang dilukisake ing pirang-pirang bangunan kang digawé saka kayu, watu, utawa beton.[2]

Ing mangsa Dinasti Joseon (1392-1910), teknik dancheong ngrembaka kanthi cepet ya iku ing pamilihan werna kang sansaya rame.[2] Ana pirang-pirang jinis teknik dancheong adhedhasar bageyaan-bageyan bangunan kang dikelir.[2] Sistem gawé pola dibedakake dadi 4 tipe adhedhasar karakter struktur lan posisi bangunan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)Dancheong: Spiritual Colors of Korea, koreatimes. Diundhuh tanggal 29 Mei 2010.
  2. ^ a b c d e (en)Dancheong, koreanculture.org. Diundhuh tanggal 29 Mei 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dancheong&oldid=983163"