Dancheong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ornamen Pura Gyeongbok.

Dancheong (단청) ya iku kerajinan tradisional Koréa nalika gawé dekorasi kanthi nglukis yasan lan mènèhi pola-pola supaya éndah.[1][2] Werna-warna kang pinilih ya iku abang, biru, kuning, ijo, ireng lan putih kang dilukisake ing pirang-pirang yasan kang digawé saka kayu, watu, utawa beton.[2]

Ing mangsa Dinasti Joseon (1392-1910), teknik dancheong ngrembaka kanthi rikat ya iku ing pamilihan warna kang sansaya rame.[2] Ana pirang-pirang jinis teknik dancheong adhedhasar bageyaan-pérangan yasan kang dikelir.[2] Sistem gawé pola dibedakake dadi 4 tipe adhedhasar karakter struktur lan posisi yasan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Dancheong: Spiritual Colors of Korea, koreatimes. Diundhuh tanggal 29 Mèi 2010.
  2. ^ a b c d e Dancheong, koreanculture.org. Diundhuh tanggal 29 Mèi 2010.