Dal bhat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dal bhat
Assamese thali.JPG
Dal bhat thali set in Assam, India.
Jeneng liyanéDal Chawal
AjanganMeal
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, Afghanistan, Trinidad and Tobago, Guyana, Suriname, Mauritius, Fiji
Woworan pokokRice, vegetable, lentils, chutney or achar
Buku masakan: Dal bhat  Médhia: Dal bhat

Dal bhat ( Hindustani , Basa Banggala: ডাল ভাত , Gujarati , Marathi , Basa Assam: দাইল ভাত dail bhat / ডালি ভাত dali bhat ) minangka panganan tradisional saka anak bawana India, populer ing pirang-pirang wilayah ing India, Bangladesh lan Nepal . Isine nasi kukus lan sup lentil sing wis mateng diarani dal . Minangka panganan pokok ing negara kasebut. Bhat utawa Chawal tegese "sega rebus" ing pirang-pirang basa Indo-Arya .

Dal bisa uga dimasak nganggo bawang, bawang putih, jahe, cabai, tomat, utawa asam jawa, uga ditambah karo kacang utawa kacang . Tansike ngemot jamu lan rempah-rempah kayata ketumbar, garam masala, cumin, lan kunir . Resep beda-beda miturut musim, lokalitas, klompok etnis lan kulawarga.