Dak-bokkeum-tang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dak-bokkeum-tang
Korean.food-Dakbokemtang-01.jpg
Buku masakan: Dak-bokkeum-tang  Médhia: Dak-bokkeum-tang
Korean name
Hangul닭볶음탕
Hanja---湯
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnadak-bokkeum-tang
McCune–Reischauertak-pokkŭm-t'ang

Dak-bokkeum-tang ( Hangul닭볶음탕 , --- 湯), Dak-dori-tang ( Hangul닭도리탕 ) utawa pitik pedhes sing diuleni yaiku salah sawijining jinis olahan arupapanganan tradisional Korea sing digawe nggodhok pitik pitik sing ana sayuran lan bumbu. [1] Bahan-bahan kasebut kadang diaduk sadurunge digodhog. [2] Iki minangka panganan sing kaya jimim utawa jorim, lan resepe beda-beda ing saindhenging semenanjung Korea. Bahan-bahan umum kalebu kentang, wortel, mrica ijo lan abang, mrica abang, bawang daun, bawang putih, bawang putih, jahe, gochujang (tempel cabai), gochutgaru (bubuk cabai), kecap, lan minyak wijen . [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. National Institute of Korean Language (30 July 2014). "주요 한식명(200개) 로마자 표기 및 번역(영, 중, 일) 표준안" (PDF) (ing basa Korea). Dibukak ing 19 February 2017. Lay summaryNational Institute of Korean Language.
  2. "dak-bokkeum-tang" 닭볶음탕. Standard Korean Language Dictionary (ing basa Korea). National Institute of Korean Language. Dibukak ing 8 April 2017.
  3. "dak-bokkeum-tang" 닭볶음탕. Doopedia (ing basa Korea). Doosan Corporation. Dibukak ing 8 April 2017.