Daging babi katutup soklat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chocolate-covered bacon
ChocolateCoveredBaconStick.jpg
Chocolate-covered bacon on a stick
Panggonan asalNorth America
Woworan pokokPork belly, chocolate
Ènergi panganan
(per ajangan)
638 (440 from fat; serving size 132 g)[1] kcal
Katerangan liyanécholesterol 53 mg, sodium 632 mg, potassium 347 mg, carbohydrate 37.7 g, protein 11.3 g[1]
Buku masakan: Chocolate-covered bacon  Médhia: Chocolate-covered bacon

Daging babi sing ditutupi coklat iku panganan Amerika sing kasusun saka daging masak kanthi lapisan coklat susu utawa coklat peteng . Bisa ditambah karo uyah laut, pistachios sing hancur, kenari, utawa potongan almond. [2] [3] Referensi ing internet diwiwiti paling ora nganti taun 2005. Variasi disebutake ing episode The Simpsons taun 2003 kanthi irah-irahan "Sembahyang Apa wae". Homer njaluk Gusti Allah nggawe cemilan anyar sadurunge tanker sing kebak fudge panas lan truk sing kebak tabrakan "Johnny Bench's Pre-Cooked Bacon", mula ngirim daging babi sing ditutupi udara liwat udara lan menyang kaca depan Homer. Dheweke langsung mangan makhluk kasebut lan ujar, "Pindhah endhog. Bacon nembe entuk kanca paling anyar. . . Fudge ”. Popularitas sajian wis nyebar lan sajian kasebut ditampilake ing acara televisi babagan panganan. Varian wis disedhiyakake ing pameran negara, ing endi daging babi disajekake karo saos coklat kanggo dicelupake, lan sajian kasebut digawe dadi bar panganan gourmet.

Panganan sing padha, diarani " salo ing coklat" diwiwiti ing Albania. Pabrik permen Pabrik permen nggawe versi Dina Fool saka perawatan saka karamel lan sawetara lemak daging babi, menehi permen kanthi rasa asin sing padha karo salo ing coklat. [4]

Resep[besut | besut sumber]

Bacon dicelupake karo ganache coklat
Bacon nyelup coklat saka Pameran Negara Minnesota 2008

Daging sing ditutupi coklat didol minangka panganan khusus ing Amerika Serikat . Iki tampil ing Pameran Negara Minnesota kanthi jeneng "Babi Lickers"; [5] didol ing Santa Cruz Boardwalk ing California lan kanthi jeneng "Babi Permen" dening pabrikan coklat ing New York City . [6]

Preparasi lan variasi[besut | besut sumber]

Sawijining batang coklat sing wis ilang banjur disiram karo daging babi

Bacon sing gagah digunakake kanggo nggawe daging babi sing ditutupi coklat. Kaping pisanan dimasak, banjur dicelupake ing coklat sing wis ilang; topping (yen ana) ditambahake, lan sajian diideni supaya adhem. [3] Variasi yaiku mencelupake daging babi ing coklat sing wis ilang kanggo nutupi sebagean, mula sawetara daging babi ditampilake. Variasi Inggris yaiku mbungkus kotak coklat ing daging sing durung dimasak, lan masak bungkus daging babi ing oven kaya biasane. Asil kasebut yaiku paket daging babi panas, kanthi pusat coklat lebur sing manis.


Popularitas anyar ing Amerika Serikat saka daging babi digabungake karo úa manis, disababaké déning cepet (lan kadhangkala virus ) nyebar saka resep-resep ing media nasional lan ing Internet, wis mimpin kanggo panemuan kuliner dikarepke, kayata persagi daging babi candied, [7] sing didhasarake resep kanggo "daging babi Candied with whipped cream" sing dicithak ing The New York Times, [8] lan potongan daging babi sing dipanggang nganggo gula coklat sing digunakake kanggo hiasan martini. [9]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Chocolate Covered Bacon". Recipezaar.com. Dibukak ing December 10, 2009.
  2. "Bacon makes everything better, even... chocolate?". Associated Press. Aug 8, 2008. Dibukak ing February 12, 2009.
  3. a b Symon, Michael. "Chocolate Covered Bacon Recipe - Chocolate Covered Bacon with Almonds". Food Network. Dibukak ing February 12, 2009. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "fn" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  4. "Pork choc on the menu in Ukraine". News.bbc.co.uk. June 21, 2004. Dibukak ing July 19, 2018.
  5. "Chocolate-covered bacon? Try it at the Minnesota State Fair". Associated Press. Diarsip saka sing asli ing December 6, 2012. Dibukak ing February 15, 2009.
  6. Raisfeld, Robin; Patronite, Rob (February 8, 2009). "Cocoa Locals". New York Magazine. Dibukak ing February 13, 2009.
  7. Cook, Alison (March 5, 2009). "It's a 'we love bacon' world: We're just lucky to be living--and dining--in it". Houston Chronicle. Dibukak ing March 15, 2009.
  8. Fabricant, Florence (November 18, 2008). "Make It at Home: Candied Bacon With Whipped Cream". New York Times. Dibukak ing March 15, 2009.
  9. "Candied Bacon Martini". Los Angeles Times. November 19, 2008. Dibukak ing March 15, 2009.