Ganaché

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ganache
00 Ganaché de chocolate.jpg
Chocolate ganache being poured into a bowl
JinisChocolate
Panggonan asalFrance
Woworan pokokDark semi-sweet chocolate, cream
Buku masakan: Ganache  Médhia: Ganache


Ganache ( /ɡəˈnɑːʃ/ ; Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala Prancis: [ganaʃ] ) iku glaze, kebentuk, sauce, utawa Isi kanggo pastries, digawe saka coklat lan krim . Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala Ganache biasane digawe kanthi panas bagean sing padha karo bobot krim lan coklat sing dicincang, luwih dhisik anget krim, banjur diwutahake ing coklat. Campuran kasebut diaduk utawa dicampur nganti rata, ditambah karo minuman keras utawa ekstrak yen pengin. Mentega umume ditambahake kanggo menehi ganache tampilan mengkilap lan tekstur sing alus. Nambahake sirup jagung uga menehi warna mengkilap lan digunakake kanggo gawe manis tanpa efek samping kristalisasi sing asale saka gula liyane. Gumantung saka jinis coklat sing digunakake, kanggo tujuan apa ganache, lan suhu sing bakal disedhiyakake, rasio coklat karo krim beda-beda kanggo entuk konsistensi sing dikarepake. Biasane, rong bagean coklat menyang siji bagean krim digunakake kanggo ngisi jajan utawa minangka basis kanggo nggawe truffle coklat, dene siji nganti siji umume digunakake minangka glasir. Yen nggunakake coklat putih, rasio 3 bagean coklat karo 1 bagean krim iku standar. Krim whipping sing abot umume disenengi, kanggo nggawe ganache sing luwih gedhe lan luwih kenthel. Iki dipasangake kanthi coklat tuwa ing antarane 60-82%. Yen coklat kudu ngrebut nalika dicampur karo krim anget, tambahi sendhok kanthi sendhok banyu panas menyang campuran kasebut bisa ngatasi masalah kasebut.

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]