Fudge

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fudge
Handmade fruit fudge squares.jpg
Fruit fudge
JinisConfectionery
Panggonan asalUnited States
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokSugar, butter, milk
VariasiMultiple
Ènergi panganan
(per ajangan)
a 100 gram serving may have over 450 calories kcal
Buku masakan: Fudge  Médhia: Fudge

Fudge minangka salah sawijining olahan jinis permen gula sing digawe kanthi nyampur gula, mentega lan susu, dadi panas ing tahap werni alus ing taun 240 °F (116 °C) , banjur ngalahake campuran nalika adhem supaya bisa ngasilake konsistensi krim sing alus. Ing tekstur, permen kristal iki ana ing antarane fondant lan wadi sing angel. [1]

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • Barfi - jinis fudge India digawe saka masak susu lan gula dadi konsistensi fudge; tambahan kalebu klapa, wortel, utawa kacang
  • Krim klot - bahan sing digunakake kanggo nggawe fudge buatan tangan tradisional sing asring digunakake ing Inggris lan Irlandia.
  • Susu kental
  • Cookie fudge
  • Knäck - wangi kopi Swedia
  • Krówki - Manisan Polandia mirip fudge
  • Kue kopi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Goldstein, Darra (2015). The Oxford Companion to Sugar and Sweets (ing basa Inggris). Oxford University Press. pp. 287–288. ISBN 9780199313396.