Salo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Papan slanina umur ing paprika, populer ing Eropa Wétan

Salo ( Basa Ukrania: сало , Rusia: сало , Hungaria : szalonna, Polen : słonina, Basa Rumania: slănină , Basa Serbia: сланина , Basa Makedonia: сланина , Basa Kroasia: slanina , Ceko lan Slovak : slanina, Carpatho-Rusyn: солонина / solonyna, Bélarus: сала , Bulgari: сланина , Litowenn ) minangka sawijining panganan tradisional Slavia sing umume kalebu lapisan lemak sing diatasi (arang weteng daging babi ), kanthi utawa tanpa kulit. Panganan kasebut umume dipangan lan dikenal kanthi jeneng sing beda-beda ing negara-negara ing wilayah kasebut. Biasane uyah garing utawa brine disembuh . Ragam Slavia Timur kadang diolah nganggo paprika utawa bumbu liyane, dene jinis Slavia Selatan asring dirokok . Ing Ukraina lan akeh negara liya, salo minangka bagean saka olahan tradisional nasional.