Soklat peteng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Coklat peteng ireng Switserlan

Coklat peteng (uga dikenal minangka coklat ireng, coklat ireng peteng, coklat polos, utawa coklat asem ) minangka salah sawijining coklat sing ngemot padatan koko, mentega koko, tanpa susu utawa mentega sing ana ing coklat susu .[1] Standar pamrentahan lan industri babagan produk sing bisa diwenehi label "coklat peteng" beda-beda miturut negara lan pasar. Sanajan coklat peteng duwe reputasi minangka alternatif sing luwih sehat kanggo jinis coklat liyane, kaya ta coklat susu, bukti-bukti bermutu tinggi kanggo mupangat kesehatan sing signifikan, kaya ta tekanan getih, durung kabukten.

[2][3]

Soklat peteng
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "What is dark chocolate?". Baking Bites. 26 May 2011. Dibukak ing 14 December 2017.
  2. Ried, K.; Sullivan, T. R.; Fakler, P.; Frank, O. R.; Stocks, N. P. (25 April 2017). "Effect of cocoa on blood pressure". The Cochrane Database of Systematic Reviews. 4 (4): CD008893. doi:10.1002/14651858.CD008893.pub3. PMC 6478304. PMID 28439881.
  3. Fleming, Nic (25 March 2018). "The dark truth about chocolate". The Guardian. Dibukak ing 23 October 2018.