Dadih nyamikan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Šaldytas sūrelis per pusę-Lithuania.JPG

Cemilan curd, bar keju cottage utawa bar keju curd yaiku jinis produk susu manis sing digawe saka keju curd sing dilapisi utawa tanpa glazed kanthi utawa tanpa isi. Saiki cemilan dadi populer ing negara Baltik ( Estonia, Latvia lan Lithuania ) lan Eropah Wétan ( Belarus, Rusia lan Ukraina ), uga ing Hongaria ( Túró Rudi ), Rumania lan Mongolia .

Bagéan utama cemilan curd digawe saka keju curd, sing dicampur karo gula, pemanis utawa bahan liyane lan digiling dadi tempel homogen sing dipencet menyang wangun sing dikarepake lan diisi karo senggol utawa isi liyane. Bar sing dibentuk banjur ngliwati sing diarani 'glaze waterfall' sing nutupi coklat utawa jinis glaze liyane. Pungkasan, cemilan curd digawe adhem ing trowongan sing adhem lan dibungkus.

[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Cornall, Jim (October 19, 2018). "Glazed curd cheese bars – ripe for expansion?". Dairy Reporter. Dibukak ing January 24, 2022.