Dabu-dabu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Dabu-dabu
Dabu-dabu manta.JPG
Dabu-dabu
AjanganCondiment
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaNorth Sulawesi
Hawa ajanganFresh
Woworan pokokHot and spicy condiment made from chopped red chili peppers, bird's eye chili, shallots, red and green tomatoes, salt and sugar, mixed with fresh calamansi juice
Buku masakan: Dabu-dabu  Médhia: Dabu-dabu

Dabu-dabu minangka jinis bumbu panas lan pedhes sing umum ditemokake ing masakan Manado Sulawesi Utara, Indonesia . Dabu-dabu disigar mrica cabe abang, lombok mripat manuk, bawang, tomat abang lan ijo, lan jiwit uyah lan gula. Kabeh rempah-rempah sing dicincang lan diced dicampur karo jus calamansi seger utawa sing dikenal kanthi jeneng lemon cui utawa jeruk kesturi ; kadang calamansi diganti karo jeruk purut utawa jeruk nipis. Mrica cabai lan jus jeruk menehi rasa asem lan pedhes sing seger.

Biasane digunakake minangka bumbu kanggo panganan laut, utamane macem-macem resep iwak bakar (iwak bakar). [1] Dabu-dabu duwe rasa sing padha karo salsa Meksiko. [2] Kadhangkala diterangake minangka sambal mentah Manado.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Ikan Bakar Dabu-dabu" . Sajian Sedap. Dibukak ing 2 April 2014.
  2. "Dabu-Dabu - Indonesian Salsa". Traveling Chili. Diarsip saka sing asli ing 2017-04-10. Dibukak ing 2017-04-09.