Iwak bakar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ikan bakar
Gurame bakar kecap 2.JPG
Ikan Gurame Bakar, grilled gourami served with sweet soy sauce, served in Jakarta
AjanganMain course
Olah-olahan nasional gegayutanIndonesia,[1] Brunei, Malaysia, Singapore
Hawa ajanganHot
Woworan pokokFish, seasoned with garlic, shallots and other spices grilled on charcoal
Buku masakan: Ikan bakar  Médhia: Ikan bakar

Iwak bakar minangka olahan khas Indonesia lan Malaysia, disiapake karo iwak panggang areng utawa panganan laut liyane. Ikan bakar secara harfiah tegese "iwak panggang" ing basa Indonesia lan Melayu . Ikan bakar beda karo olahan iwak panggang liyane amarga asring ngemot rasa kaya bumbu, tembung manis, sambal, lan ditutupi godhong gedhang lan dimasak ing geni areng.

  1. "Cook Indonesian Ikan Bakar Barbecue Fish Asian BBQ Series".