Chè

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chè
Vietblackeyedpeas.jpg
Plastic containers of chè đậu trắng, a variety of chè made from black-eyed peas, in an Asian grocery store
JinisSoup or pudding
AjanganDessert
Panggonan asalVietnam
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
Panganan sairibSago with coconut milk
Buku masakan: Chè  Médhia: Chè

Chè ( Vietnamese pronunciation: [cɛ̂] ) minangka omben-omben tradisional Vietnam, sup panganan cuci mulut utawa puding . Macem-macem Chè digawe nganggo kacang mung, kacang polat mripat ireng, kacang ginjel, ubi, jelly (bening utawa suket), woh ( longan, mangga, durian, lici utawa nangka ), lan krim klapa. Jinis liyane digawe nganggo bahan kaya ta uyah, lidah buaya, rumput laut, wiji teratai, wiji wijen, wiji aren, taro, singkong lan ekstrak godhong pandan . Sawetara jinis, kaya ta chè trôi nước, bisa uga kalebu ladu. Chè asring disiapake karo salah sawijining jinis kacang buncis, umbi, lan / utawa ketan, dimasak ing banyu lan digawe legi karo gula . Ing Vietnam kidul, chè asring dihiasi karo creme klapa. Preparasi kasebut diarani kanthi tambahan tembung sifat sing cocog kanggo macem-macem sup utawa puding sing beda sing bisa disedhiyakake panas utawa adhem. Saben macem-macem chè ditetepake nganggo tembung utawa frasa katrangan sing ngetutake tembung chè, kaya ta chè đậu đỏ (secara harfiah " red chan bean ").