Canton Lucerne

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suwasana ing pusat Kutha Luzern.

Canton Lucerne utawa Luzern (basa Prancis: Lucerne; basa Italia lan Romansh: Lucerna) yaiku ibukutha Kanton Luzern lan pusat distrik dèning nama kang padha ing Swiss. Kutha kang ndhuweni cacah pendhudhuk 57.890 jiwa.[1] Luzern dadi sawijining kutha kang ing Swiss yaiku bageyan tengah lan dadai salah sijiné titik fokus ing kawasan Swiss. Wewengkon metropolitan kutha kang kapengkar minangka 17 munisipalitas ing telu kanton dèning cacah pendhudhuk 200.000 jiwa.[2]

Kahanan dhaerah kang dumunung ing cerak Danau Luzern (Vierwaldstättersee) minangka pemandangan Gunung Pilatus lan Rigi kang arupa bageyan saka Pegunungan Alpen, Luzern minangka obyek wisaa kang pling misuwur uga asring dikunjungi para wisatawan. Salah sijiné pratandha kutha kang misuwur yaikuKreek Kapel (Kapellbrücke) kang digawe saka kayu pailasan abad ka-14.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Catethan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Angka penduduk tahunan 1 Januari-31 Desember 2006 (Microsoft Excel) (basa Jerman) BPS Swiss. Dicathet ing tanggal 30 Agustus 2007.
  2. ^ Daftar wilayah metropolitan dan kota terisolasi di Swiss, 2000 (Microsoft Excel) (bahasa Jerman) BPS Swiss. Diterima pada 30 Agustus 2007.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Canton Lucerne ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Canton_Lucerne&oldid=855342"