Canton Lucerne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
"Lucerne" kaalihaké mréné. Kanggo kagunan liya, pirsani Lucerne (disambiguation).
Suwasana ing pusat Kutha Luzern.

Canton Lucerne utawa Luzern (basa Prancis: Lucerne; basa Italia lan Romansh: Lucerna) ya iku kutha krajan Kanton Luzern lan pusat distrik déning nama kang padha ing Swiss. Kutha kang duwé cacah pendhudhuk 57.890 jiwa.[1] Luzern dadi sawijining kutha kang ing Swiss ya iku pérangan tengah lan dadai salah sijiné titik fokus ing kawasan Swiss. Wewengkon metropolitan kutha kang kapengkar minangka 17 munisipalitas ing telu kanton déning cacah pendhudhuk 200.000 jiwa.[2]

Kahanan laladan kang dumunung ing cerak Danau Luzern (Vierwaldstättersee) minangka sesawangan Gunung Pilatus lan Rigi kang arupa péranganing Pegunungan Alpen, Luzern minangka obyek wisaa kang pling misuwur uga asring dikunjungi para wisatawan. Salah sijiné pratandha kutha kang misuwur ya ikuKreek Kapel (Kapellbrücke) kang digawé saka kayu pailasan abad angka 14.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Catethan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Angka penduduk tahunan 1 Januari-31 Desember 2006 (Microsoft Excel) (basa Jerman) BPS Swiss. Dicathet ing tanggal 30 Agustus 2007.
  2. ^ Daftar wewengkon metropolitan dan kota terisolasi di Swiss, 2000 (Microsoft Excel) (basa Jerman) BPS Swiss. Diterima padha 30 Agustus 2007.

Pranala njaba[besut | besut sumber]