Canton Lucerne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
"Lucerne" kaalihaké mréné. Kanggo kagunan liya, pirsani Lucerne (disambiguation).
Suwasana ing pusat Kutha Luzern.

Canton Lucerne utawa Luzern (basa Prancis: Lucerne; basa Italia lan Romansh: Lucerna) ya iku kutha krajan Kanton Luzern lan pusat distrik dèning nama kang padha ing Swiss. Kutha kang nduwèni cacah pendhudhuk 57.890 jiwa.[1] Luzern dadi sawijining kutha kang ing Swiss ya iku bageyan tengah lan dadai salah sijiné titik fokus ing kawasan Swiss. Wewengkon metropolitan kutha kang kapengkar minangka 17 munisipalitas ing telu kanton dèning cacah pendhudhuk 200.000 jiwa.[2]

Kahanan laladan kang dumunung ing cerak Danau Luzern (Vierwaldstättersee) minangka pemandangan Gunung Pilatus lan Rigi kang arupa bageyan saka Pegunungan Alpen, Luzern minangka obyek wisaa kang pling misuwur uga asring dikunjungi para wisatawan. Salah sijiné pratandha kutha kang misuwur ya ikuKreek Kapel (Kapellbrücke) kang digawé saka kayu pailasan abad ka-14.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Catethan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Angka penduduk tahunan 1 Januari-31 Desember 2006 (Microsoft Excel) (basa Jerman) BPS Swiss. Dicathet ing tanggal 30 Agustus 2007.
  2. ^ Daftar wewengkon metropolitan dan kota terisolasi di Swiss, 2000 (Microsoft Excel) (basa Jerman) BPS Swiss. Diterima pada 30 Agustus 2007.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Canton_Lucerne&oldid=1091622"