Cangkring

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Disambig variants icon.svg
Erythrina fusca
Erythrina fusca.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Génus: Erythrina
Spésies: E. fusca
Jeneng binomial
Erythrina fusca
Lour.
Sinonim

Erythrina caffra Blanco
Erythrina glauca Willd.
Erythrina viarum

Cangkring, dhadhap ri (Erythrina fusca) ya iku tuwuhan ngembang saka famili Fabaceae. Wit cangkring duwé sebaran kang paling amba saka sadulur-seduluré ing génus Erythrina. Tuwuhan iki racaké urip ing pasisir lan pinggir-pinggir kali ing Asia, Oseania, KapuloanMascarene, Madagaskar, Afrika lan Neotropik.

Wit cangkring duwé kayu kang gedhene bisa watara 20 cm. Kembange warna oranye, isiné warna soklat tuwa lan bisa kemambang ing banyu, bisa keli mèlu iline banyu segara marang papan kang adoh, lan sabanjuré bisa thukul ing papan anyar. Tuwuhan iki tahan marang kaanan kanthi kadhar uyah kang dhuwur lan banyu akèh.

Uga delengen[besut | besut sumber]

External links[besut | besut sumber]