Dhadhap srep

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dhadhap srep
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Subfamili: Faboideae
Tribe: Phaseoleae
Génus: Erythrina
Spésies: E. subumbrans
Jeneng binomial
Erythrina subumbrans
(Hassk.) Merr.
Philippine Journal of Science 5(2): 113. 1910.
Sinonim

Hypaphorus subumbrans Hassk.
Hort. Bogor. Desc. 198. 1858.
Erythrina lithosperma Miq.

Dhadhap tuwug ing alas

Dhadhap srep iku salah sawijing kang kalebu ing suku Papilionaceae.[1] Wit dhadhap srep iki rada gedhè kanthi dhuwuré bisa 22 mèter. Pang wité lunyu kang wernané ijo pucet. Godhongé sang saya gedhé tumuju pucukan. Kadang kala, bisa uga awujud bunder kanthi pucukan lincip. Wit dhadhap srep kembangé mekar ing mangsa rendheng, sajeroning sasi Oktober nganti Dhésèmber. Akèh-akèhé, wit iki tuwuh ing alas-alas dhuwur, antarané jarak 300-1500 mèter dhuwuré saka segara. Sanajan ora lumrah ditandur wong ing ngomah, nanging godhong dhadhap duwèni khasiat kang akèh kanggo manungsa. Kaya déné, kulit pang kang isih enom bisa kanggo tamba masuk angin lan lara panas. Yèn, banyu kang metu saka pangé bisa kanggo ngresiki mripat. Ora mung kuwi, godhongé uga bisa kanggo ngurangi lara sabubaré haid wong wadon. Sabanjure, bisa kanggo nambah banyu ASI sawisé nglairaké.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Hassan Sadhily. Ensiklopedi Indonesia. Jakarta: Ichtiar Baru-Van Hoeve. k. 734.