Bungur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bungur
Lagerstroemia indica Blanco1.207.png
bungur besar Lagerstroemia indica
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Myrtales
Famili: Lythraceae
Génus: Lagerstroemia
Linnaeus
Species

Pirsani teks

Bungur (Lagerstroemia) iku sajinis tanduran awujud wit-witan sing misuwur minangka wit pangayom dalan utawa pekarangan. Kembangé warna abang nom utawa jambon, yèn megar bebarengan katon éndah.

Ana rong jinis bungur sing populèr: bungur biyasa/gedhé (L. indica), wité gedhé dhuwur nganti 8m, lan bungur jepang (L. faurieri) sing luwih cilik, awujud perdhu. Bungur gedhé biyèn uga akèh ditandur ing pekuburan.

Sawetara jinisé[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]