Bungur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Bungur
bungur besar Lagerstroemia indica
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Myrtales
Kulawarga: Lythraceae
Marga: Lagerstroemia
Linnaeus
Species

Pirsani teks

Bungur (Lagerstroemia) iku sajinis tanduran awujud wit-witan sing misuwur minangka wit pangayom dalan utawa pekarangan. Kembangé werna abang nom utawa jambon, yèn megar bebarengan katon éndah.

Ana rong jinis bungur sing populèr: bungur biasa/gedhé (L. indica), wité gedhé dhuwur nganti 8m, lan bungur jepang (L. faurieri) sing luwih cilik, awujud perdhu. Bungur gedhé biyèn uga akèh ditandur ing pekuburan.

Sawetara jinisé[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bungur&oldid=974153"