Menyang kontèn

Bonbon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Bonbon
Dutch bonbons
Jeneng liyanéBon-bon
JinisConfectionery
Panggonan asalFrance
Buku masakan: Bonbon  Médhia: Bonbon

Bonbon minangka gula-gula coklat cilik. Biasane diisi karo minuman keras utawa bahan-bahan manis liyane, lan didol dibungkus foil warna. [1]

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

Ing Prancis, bonbon biasane digawe karo pusat buah, lan bisa uga ngemot rapuh, nougat, dragée, utawa karamel . Ing jagad Kulon, bonbon biasane uga permen cilik, nanging bisa beda-beda miturut bahan, rasa lan bentuk. [2] Jinis isi liyane kalebu butterscotch, fondant, fudge, ganache, gianduja, marzipan, praline, lan truffle .

[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "cioccolatino in Vocabolario". Treccani (ing basa Italia).
  2. Goldstein, Darra; Krondl, Michael; Heinzelmann, Ursula; Mason, Laura; Quinzio, Geraldine; Rath, Eric, èd. (2015). [[[:Cithakan:GBurl]] The Oxford companion to sugar and sweets]. Oxford University Press. kc. 69. ISBN 9780199313396. {{cite book}}: Check |url= value (pitulung)
  3. Coady, Chantal (1998). "Estilos de chocolate". O Guia do Chocolate (ing basa Portugis Brasil). Livros e Livros. kc. 23–29. ISBN 9789728418335.