Truffle soklat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Truffle coklat kanthi isi kacang

Truffle coklat minangka jinis manisan coklat, kanthi tradisional digawe karo pusat ganache coklat sing dilapisi coklat, bubuk koko, klapa, utawa kacang panggang sing dicincang (umume kacang hazel utawa kacang almond ), biasane nganggo bentuk bola, kerucut, utawa melengkung.

Jinis utama truffle coklat kalebu:

  • Truffle Switserlan, digawe kanthi nggabungake coklat cair dadi campuran krim susu lan butter sing wis umob, sing diwutahake menyang cetakan kanggo disiram sadurunge disiram bubuk bubuk koko. Kaya truffle Prancis, iki duwe umur rak sing cendhak lan kudu dikonsumsi sajrone sawetara dina.[1]
  • Truffle Prancis, digawe nganggo krim seger lan coklat, banjur digulung dadi bubuk kakao utawa kacang.[2] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (January 2016)">perlu rujukan</span> ]
  • Truffle khas Eropa, digawe nganggo sirup, lan bubuk bubuk coklat, bubuk susu, lemak, lan bahan liyane kanggo nggawe emulsi minyak ing banyu. [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (July 2015)">perlu rujukan</span> ]
  • Truffle Amerika, truffle ditutupi coklat bentuk setengah oval, campuran coklat peteng utawa susu karo butterfat, lan ing sawetara kasus, minyak klapa sing wis atos. Joseph Schmidt, sawijining coklat coklat ing San Francisco, lan pangadeg Joseph Schmidt Confections, dadi kriptane nalika pertengahan taun 1980an.[3]
  • Truffle utawa praline Bèlgi, digawe karo coklat peteng utawa susu sing diisi ganache, buttercream, utawa pasta kacang-kacangan.[4]
  • Truffle California, versi truffle Prancis sing luwih gedhe, pisanan digawe dening Alice Medrich ing taun 1973 sawise ngrasakake truffle ing Prancis. Dheweke adol truffle sing luwih gedhe kasebut ing charcuterie ing lingkungan Gourmet Ghetto ing Berkeley ; banjur, ing taun 1977, dheweke wiwit adol ing toko dhewe, Cocolat, sing banjur tuwuh dadi rantai. Amerika sing seneng truffle diwiwiti karo Medrich.[5]
  • Truffle pot, jinis apa wae sing kalebu ganja psikoaktif.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Chocolate, Cocoa, and Confectionery: Science and Technology by Bernard W. Minifie (1999), page 545.
  2. Franklin, Rebecca. "Totally Indulgent Traditional French Dark Chocolate Truffles - Yum". The Spruce Eats (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-11-16.
  3. "Sweet surrender", Los Angeles Times, February 8, 2006
  4. "Pralines VS Truffles | makingchocolates". Makingchocolates.wordpress.com. 2011-04-16. Dibukak ing 2013-05-27.
  5. Barron, Cheryll Aimee (September 25, 1988). "Madam Cocolat". The New York Times.