Nougat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nougat
Nougat.jpg
Batangan Nougat
JinisConfection
Woworan pokokNougat putih: gula utawa madu, kacang (kacang almond, kenari, pistachio, hazelnut), endhog putih, kadang woh candied
Nougat coklat: gula utawa madu, kacang-kacangan (almond, kenari, pistachios, kemiri) < br /> Nougat Wina utawa Jerman: gula, kacang-kacangan, coklat
Ènergi panganan
(per ajangan)
200 kcal (837 kJ)
Buku masakan: Nougat  Médhia: Nougat

Nougat ( US pangucapan: /ˈnɡət/ NOO-gət, UK /ˈnɡɑː/ NOO-gah ; [1] [2] [3] [4] Prancis: [nuɡa] ; Basa Azéri: nuqa ; Pèrsi: نوقا‎‎ ) yaiku kulawarga confection digawe saka gula utawa madu, kacang panggang ( kacang almond, kenari, pistachios, hazelnut, lan kacang macadamia umume ), putih endhog sing dikocok, lan woh-wohan sing dicincang kadang kala. Konsistensi nougat kenyal, lan digunakake ing macem-macem permen lan coklat. Tembung nougat asale saka Occitan pan nogat ( pronounced [ˈPaⁿ nuˈɣat] ), ketoke saka basa Latin panis nucatus 'roti kacang' (pungkasan tembung basa Latin nucatum tegese 'nutty' utawa 'nutty').

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "nougat". OxfordDictionaries.com. Oxford University Press. Retrieved 30 June 2016.
  2. "nougat". Cambridge Dictionary Online. Cambridge University Press. Retrieved 19 August 2013.
  3. "nougat". Dictionary.com. Retrieved 19 August 2013.
  4. "nougat". TheFreeDictionary.com. Retrieved 19 August 2013.