Menyang kontèn

Dragée

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jordan Almond
A form of dragée: Jordan almonds
JinisConfectionery
Buku masakan: Jordan Almond  Médhia: Jordan Almond
Wangun Jordan Almond liyane: permen "Liebesperlen" (mutiara tresna)

dragée [1] ( /dræˈʒ/ drazh-AY ), uga dikenal minangka confetto [2] ( /kɒnˈfɛtt/ ), mlabas, [3] utawa Jordan almond, punika salah sawijining jinis olahan arupa bentuk confectionery kanthi ukuran cokotan karo cangkang njaba sing atos - sing asring digunakake kanggo tujuan liyane (kayata dekorasi, simbolis, obat, lsp) saliyane konsumsi.

Rujukan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. From Greek τραγήματα tragēmata "sweets, treats" (cf. τρώγω "to eat") through Latin tragēmata "sweets" and French dragée "a sweet with almond filling".
  2. From Italian confetto "confectionary" through Latin cōnfectus perfect passive participle of cōnficiō ("prepare, bring about, finish, perform").
  3. From Arabic ملبس, lit. coated or covered.