Bekal pambajak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Makan siang ploughman sing kalebu roti, keju, butter, salad, pie daging babi, lan chutney

Makan siang ploughman yaiku panganan sing adhem ing Inggris sing adhedhasar roti, keju, lan bawang, [1] biasane diiringi butter lan acar . [2] Barang tambahan kayata ham, salad ijo, endhog rebus, lan apel bisa ditambah. Kaya jenenge, umume dipangan nalika nedha awan, utamane ana gandhengane karo pub, lan asring diiringi bir .

Panganan kasebut saya populer ing taun 1970-an. Iki dianggep paling ora adhedhasar sebagian budaya Inggris saka "pencabutan teknologi lan modernitas lan hubungan cinta sing diperbarui kanthi jaman nasional sing ideal", [3] sanajan katon dadi sebab utama makan siang ploughman kasebut disenengi para katering yaiku iku gampang lan cepet nyiyapake sanajan staf sing kurang trampil, ora butuh masak, lan ora melu daging, menehi potensial bathi sing dhuwur. [4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hessayon, The new vegetable and herb expert, 2014, p. 73
  2. "In Search of the Ploughman's Lunch". h2g2 (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) – an unconventional guide to Life, The Universe and Everything. United Kingdom: British Broadcasting Corporation (BBC). 10 November 2005. Dibukak ing 29 April 2009. The ploughman's is a simple meal consisting of the traditional ingredients of cheese, bread, butter and pickles. Every pub chef will have his or her own version of what constitutes a ploughman's and there are many variations, some better than others.
  3. Taylor, D. J. (1 October 2010). "State of Emergency: Britain 1970–1974, By Dominic Sandbrook". The Independent. Dibukak ing 15 April 2013.
  4. Lippert, "The choice is cheese", Hotelier and Caterer, v.22 (1989), 71