Ban Ki-moon

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Ban Ki-moon
Bankimoon07052007.jpg
Sekretaris Jenderal Perserikatan Bangsa-bangsa ka-8
Lungguh
1 Januari 2007 – Sekarang
Kadhisiki Kofi Annan
Kagantèni Sedang Menjabat
Rerincèn priangga
Lair 13 Juni 1944
Eumseong, Koréa Kidul
Bangsa Koréa Kidul
Sisihan Yoo Soon-taek
Ban Ki-moon
Hangul 반기문
Hanja 潘基文
Alih aksara
Anyar
Ban Gi-mun
McCune-
Reischauer
Pan Kimun

Ban Ki-moon (반기문 Hanja 潘基文; Ban Gimun pelafalan IPA: [pan.gi.mun) (lair 13 Juni 1944 ing Eumseong, Chungcheong Lor, Koréa) iku sawijining diplomat Koréa Kidul lan Sekretaris Jenderal Perserikatan Bangsa-bangsa wektu iki. Ban Ki-moon nggantèkaké Kofi Annan sing wis ngrampungaké mangsa jabatané ing tanggal 1 Januari 2007.[1]

Ban maté njabat Mentri Luar Negeri Koréa Kidul periode Januari 2004-1 November 2006. Ing tanggal 13 Oktober 2006, Ban Ki-moon kapilih dadi Sekretaris Jenderal Perserikatan Bangsa-bangsa sing kawolu jroning Sidang Umum Perserikatan Bangsa-bangsa lan dilantik tanggal 14 Desember 2006.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
Yoon Young-kwan
Menteri Luar Negeri dan Perdagangan Korea Selatan
20042006
Diganti déning:
Song Min-soon
Didhisiki déning:
Kofi Annan
Sekretaris Jenderal Perserikatan Bangsa-bangsa
1 Januari 2007-Sekarang
Diganti déning:
Sedang Mejabat
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ban_Ki-moon&oldid=939439"